Såkalt «drift» er tilsynelatende også et problem på Nintendos Switch Lite, som kom på markedet for bare kort tid siden.
Såkalt «drift» er tilsynelatende også et problem på Nintendos Switch Lite, som kom på markedet for bare kort tid siden. (Foto: Niklas Plikk, Tek.no)

Også nye Nintendo Switch ser ut til å ha joystick-trøbbel

«Drift» er et problem også på Switch Lite.

 

I sommer ble det opprettet et gruppesøksmål i USA mot Nintendo, grunnet problemer med spillkonsollens håndkontrollere. Mange kunder klagde nemlig på såkalt drifting, hvor styrespaken på «Joy-Con»-kontrolleren registrerte bevegelse, selv om den ikke ble rørt. 

Nå melder flere som har kjøpt selskapets nye håndholdte spillkonsoll, Switch Lite, at de opplever samme problem. Dermed har de også blitt med i gruppesøksmålet sammen med de opprinnelige Switch-eierne.

Det melder blant annet spillnettstedet Polygon.

Samme problem

Vi testet nylig Switch Lite her på Tek.no, og opplevde ingen problemer med drifting på testenheten vår.

Det har imidlertid dukket opp klager flere steder over helgen, blant annet på Reddit, hvor en bruker la ut en video av sin Switch Lite-enhet, som vitterlig viser at kameraet i Zelda: Breath of the Wild snurrer rundt uten at han er borti styrespaken.

Etter at det opprinnelige søksmålet først ble opprettet, etablerte Nintendo et gratis reparasjonsopplegg for Joy-Con-kontrollerne til Nintendo Switch.

Den opprinnelige Switch-utgaven har imidlertid avtagbare kontrollere, mens kontrollerne på Switch Lite sitter fast i konsollen og du derfor eventuelt må sende inn hele enheten og fort være uten konsoll i ukesvis. 

Nintendo har ikke svart på Polygons forespørsler så langt. 

Oppdatert 1. oktober klokken 10:20: Flere medier, blant annet Digital Trends, viser nå til et nytt patent som er meldt inn i den japanske patentdatabasen for en ny versjon av Nintendo Switch Lite. Patentsøknaden avslører ingen ting om eventuell ny funksjonalitet eller hva som endres, men med tanke på gruppesøksmålet som nylig ble levert til Nintendo som følge av problemene med Joy-Con-kontrollene dens kan det tenkes selskapet allerede jobber med å fikse dette. 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen