Ogg-basert iPod-klone

Det kommer stadig flere alternativer ut på markedet for de som er på utkikk etter en harddisk-basert MP3-spiller, slik Dell i går beviste med lanseringen av sin Digital Jukebox, og man kan i disse dager stort sett velge og vrake i både størrelser, formater og funksjoner.

Den velkjente produsenten iRiver har nå trukket sløret av en 20 GB, USB 2.0-basert modell som klarer å skille seg ut fra mengden. Den nye iHP-120 skal nemlig være en av de første spillerene på det europeiske markedet som foruten MP3, WMA og ASF også kan lese det åpne formatet Ogg Vorbis.

Ogg Vorbis er et stadig mer populært format for komprimering av musikk, og regnes i dag som en av de største konkurrentene til MP3 og WMA. Ogg-filer kan komprimeres til halvparten av størrelsen til en tilsvarende MP3-fil, og åpner dermed for å lagre dobbelt så mye musikk på spilleren som man normalt ville fått til med MP3-filer.

Foruten støtten for det åpne lydformatet, har iRiver dessuten utstyrt iHP-120 med en solid, 8-linjers skjerm. Produsenten vil med dette åpne muligheten for å lese bøker eller notater mens man lytter til musikk. Den nye enheten kommer også med innebygget radio om man skulle klare å gå lei av de opp til 700 timene med musikk man kan lagre på enheten, såvel som opptaks-funksjon som koder direkte over til MP3-format.

Imponerende nok er iRivers nye enhet både liten og nett, de kraftige spesifikasjonene til tross. Den er på størrelse med den minste versjonen av Apples iPod, om enn 2-3 mm tykkere, og like tung. Og iHP-120 kan dessuten vise til en dobbelt så lang batterilevetid som Apples alternativ - nærmere 16 timer ifølge de offisielle spesifikasjonene fra iRiver.

Dermed ser det ut som om de andre produsentene endelig begynner å ta igjen det forspranget Apples lille hvite har hatt det siste året. Vi er derfor selvsagt meget spente på hva mer vi har i vente av MP3-spillere denne julen.


relatert stoff

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen