sweeney_todd_xlg99

Og vinnerne av Golden Globe er?

Som vi tidligere har skrevet her på Kulturo.no ble årets Golden Globe-seremoni avlyst på grunn av streiken i Hollywood. I går ble allikevel prisene utdelt ved en kjapt overstått pressekonferanse.

"Om forlatelse" håvet inn to priser. Kiera Knightley var nominert, men vant ikke.

Favorittene seiret

Med sine syv nominasjoner var ”Om forlatelse” storfavoritt før utdelingen. Filmen, som også blir regnet som en sterk kandidat i forkant av Oscar-utdelingen, håvet inn to priser: en for beste dramafilm og en for beste originalmusikk (Dario Marianelli). Tim Burtons mye omtalte musikal ”Sweeney Todd” vant på sin side prisene for beste musikal/komedie og beste skuespiller (Johnny Depp) i en musikal/komedie.

Daniel Day-Lewis vant prisen for beste skuespiller i en dramafilm for sin innsats i ”There Will Be Blood”. Paul Thomas Andersons seneste prosjekt var også nominert i kategorien for beste dramafilm. På kvinnesiden tok Julie Christie hjem prisen for beste skuespillerinne i en dramafilm for sin rolle i "Away From Her". I musikal/komedie-kategorien var det Marion Cotillard som stakk av med prisen for sin rolle i "La Vie en rose".

Regissør Brad Bird og resten av teamet bak
Regissør Brad Bird og resten av teamet bak "Rottatouille" kunne smile bredt igår.

Fransk vinner

Blant de utenlandske filmene var det den franskproduserte ”The Diving Bell and the Butterfly” som seiret. Regissør Julian Schnabel stakk i tillegg av med prisen for beste regissør. Coen-brødrenes film ”No Country for Old Men” håvet også inn to priser: en for beste originalmanus og en for beste mannlige birolle (Javier Bardem).

Skaperne av animasjonsfilmen ”Rottatouille” kunne også smile i går da filmen innkasserte prisen for beste animasjonsfilm. Med fjorårets seier for filmen ”Biler” var det andre året på rad at Disney/Pixar vant prisen for beste animasjonsfilm.

Blant gårsdagens nominerte var det selvfølgelig en del filmer som ikke nådde opp. Verken ”Charlie Wilson`s War” eller ”Michael Clayton” kunne hente hjem noen gylden globus, til tross for fire nominasjoner hver.

Den komplette listen over vinnerne får du på nettsiden Goldenglobes.org

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen