Og vinneren er...

Fujitsu Design Award 2011 gikk av stabelen nå i mai, og over 1000 forslag var med i konkurransen. Nå er vinneren klar, og det er "The Aid", en ICT-kompatibel stokk fra Life-Design-kategorien.

Hvert år samler Fujitsu Design Award noen av de mest innovative designene for datamaskiner og andre elektroniske enheter for å konkurrere om den gjeveste prisen. Målet med konkurransen er å fremme utvikling og forbedring av design som påvirker vår hverdag på ulike måter.

Hjelpsom stokk

Vinnerbidraget "The Aid" er designet av Egle Ugintaite fra Litauen og er en stokk som ved hjelp av en liten LCD-skjerm skal vise diverse nyttig informasjon til brukeren som navigasjon og tjenester som skal hjelpe til med helsemessige problemer.

Ved hjelp av "The Aid" skal brukere som har vansker for å forlate sine hjem bli aktive medlemmer av samfunnet igjen. Designet har tatt høyde for hvordan ICT-enheter kan være hjelpsomme i brukeres hverdag og tilbyr tjenester som kan bli integrert med det som kalles "sosial infrastruktur."

Smilende krus

Andre bidrag var for eksempel den fleksible bærbare PC-en "Crowd" av tyskeren Philipp Schaake, som kan bli brukt i flere forskjellige konfigurasjoner etter behov, og "Smile Cup" av Nikita Mokhirev fra Estland, som er et krus med interaktive emoticons som speiler brukerens humør.

For å se flere av de spennende kandidatene, sjekk ut Fujitsus offisielle nettside.

(Kilde: Fujitsu)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen