...og ny versjon av populært makro-objektiv

Tamron 90mm har fått en skikkelig overhaling

Tamrons gamle 90mm makro-objektiv har lenge vært et yndet produkt blant makro-fotografer på grunn av side gode optiske egenskaper kombinert med en fornuftig pris. Nå slipper Tamron en helt ny versjon som får både optisk bildestabilisering (VC) og autofokus drevet av en ultrasonisk motor (USD), som med andre ord betyr ekstra rask og stillegående fokusering. Objektivet får navnet Tamron SP 90mm f/2.8 Di Macro 1:1 VC USD, og versjoner til Canon, Nikon og Sony er på trappene. Versjonen til Sony får ikke stabilisering, da dette gjøres i selve huset.

Les også: Test: Tamron 18-270mm

Objektivet er bygd opp av 14 linseelementer i 11 grupper. Det nærmeste det kan fokusere er 0.3 meter, og på denne avstanden er gjengivelsen 1:1, det vil si at en centimeter i virkeligheten fyller 1 centimeter på bildebrikken din. Brennvidden omregnet til fullformat tilsvarer ca. 135mm, og litt mer for Canon-versjonen. Det har fått 9 blenderlameller, og de er avrundete for fin bakgrunnsuskarphet, "bokeh". Under fokusering endrer ikke objektivet lengde, da det gjøres internt. Vekten blir på 550 gram.

Les også: Test: Tamron 24-70mm f/2.8

Det er mer godsaker under panseret! Tamron har utviklet et overflatebelegg, kjent som "coating" på fagspråket, som skal gi en god dose forbedring på områder som interne refleksjoner, strølys fra sterke lyskilder og mikro-kontrast. Det har fått navnet eBAND, altså "Extended Bandwidth & Angular-Dependency" for de som ikke skjønte det. Det spennende her er at det kan virke som om det er annerledes coating på linseelementene basert på vinkelen lyset skal treffe/forlate med. Om det har noe særlig for seg i virkeligheten, blir noe helt annet, og dette skal bli spennende å se. Sammen med to linseelementer med ekstra lav spredning, og et med lav spredning skal objektivet levere svært skarpe bilder helt inn til nærgrensen.

Kilde: Pressemelding

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen