Office på skjermen


Slik ser et Excel-ark ut på Sharp GX-20

Systemet konverterer Office-dokumenter og PDF-filer (Adobe Acrobat) til det internasjonale SVG-T formatet, som gjør det mulig å vise dem på mobiltelefoner og annet av enheter med små skjermer. I tillegg blir filene komprimert slik at de passer sammen med det begrensede minnet man finner i mobiltelefoner.

Dokumentene skal visstnok kunne vises på de aller fleste fargeskjermene som finnes til mobiltelefoner uavhengig av oppløsning og størrelse. Om et Excel-dokument dermed ser like bra ut på en skjerm med 80 x 101 pikslers oppløsning som på en av Sharps superskjermer kan nok allikevel trekkes i tvil.

Ved å tilpasse Office-dokumentene til telefonen, vil systemet bidra til at mobiltelefoner blir et mye mer hendig verktøy for dem som er mye på farten, siden de dermed kan lese gjennom arbeidsdokumenter som om de hadde hatt tilgang til en fullverdig datamaskin.

Vodafones V601SH vil bli den første telefonen med SVG-T-funksjonalitet,men vi kan nok regne med at også andre merker etterhvert vil få teknologien. Nå venter vi bare på en fullverdig Office-pakke for mobiltelefoner.

Norges beste mobilabonnement

Januar 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen