Office går på nett

I dag lanserer Microsoft tjenesten Office Web Apps i Norge. Tjenesten gjør at du kan åpne og redigere Office-dokumenter i nettleseren fra en hvilken som helst PC. Alt du trenger er en Windows Live-ID, noe to millioner nordmenn allerede har, skriver selskapet i en pressemelding.

Din Windows Live-ID er samme adresse som du for eksempel logger deg på Hotmail og Messenger på.

Office Web Apps er en tjeneste som inneholder forenklede versjoner av Word, Excel, OneNote og PowerPoint. Office Web Apps gjør disse applikasjonene tilgjengelig i de mest populære nettleserne og på en hvilken som helst PC eller Mac.

Les også: 20 antivirus testet.

20 millioner brukere
− Vi forventer at også nordmenn vil ta i bruk tjenesten. Det er omtrent 100 dager siden Office Web Apps ble lansert i blant annet USA og Storbritannia, og siden da har over 20 millioner brukere begynt å bruke tjenesten, sier Johanne Dahl Løvsland, produktansvarlig for Windows Live i Microsoft Norge.

Dermed viser Microsoft tenner i kampen mot Google, som lenge har hatt sin Docs-løsning tilgjengelig fra nett. Selskapet viste tidligere i vinter også fram Office 365, en liknende nettskytjeneste beregnet på bedrifter. Den nye nettsky-tjenesten gir nå den vanlige PC-bruker også den mest brukte funksjonaliteten til Word, Excel, OneNote og PowerPoint.

Office Web Apps fungerer sømløst med Hotmail. Så lenge du bruker en av de mest populære nettleserne kan du åpne, lese, redigere og lagre et vedlegg i Hotmail, og dette fungerer uavhengig av hvilket operativsystem du bruker.

Også på mobil
Det er sammen med SkyDrive at den nye funksjonaliteten til Office Web Apps kommer til sin rett. SkyDrive er din egen harddisk på nett, hvor du kan lagre alt du vil. Ved å logge deg på Windows Live og registrere deg på SkyDrive får du tilgang til 25 GB gratis minne som du kan bruke til lagring og backup.

Hvis du har en mobiltelefon med webleser, kan du bruke den til å lese Word- og PowerPoint-filer som er lagret i SkyDrive. Følgende enheter tilbyr mobilstøtte for Office Web Apps i Windows Live. Hvis du vil vise Word- eller PowerPoint-filer, bruker du telefonens nettleser for å gå til din Windows Live SkyDrive-side. Nettadressen er den samme URL-adressen i telefonens webleser som den som vises i adresselinjen i webleseren på datamaskinen.

GUIDE:
Få maskinen til å starte raskere.

Du finner mer informasjon om de nye tjenestene hos Microsoft.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen