Office får OpenDocument-støtte

Alternativ tekst mangler

OpenDocument format (ODF) er et åpent filformat for dokumenter som tekstfiler, regneark, presentasjoner, databaser og lignende. ODF-standarden er basert på XML, og er opprinnelig utviklet av organisasjonen OASIS for programpakken OpenOffice.org.

Tanken bak ODF-standarden er at hvem som helst skal kunne implementere den uten betingelser, og at brukere skal kunne bruke et ODF-dokument uten å være bundet til én programvareleverandør. En rekke organisasjoner og selskaper ble senere med for å støtte ODF-formatet. Et av selskapene som opprinnelig ikke ønsket å støtte ODF-standarden var Microsoft.

Nå skal Microsoft ifølge nettstedet Betanews ha gjort en helomvending. MS Word 2007 får et tilleggsprogram (add-in), som skal gjøre det mulig å lagre et dokument på ODF-formatet, og en betaversjon er allerede nå tilgjengelig for nedlasting fra sourceforge.net, under BSD-lisens.

Ifølge Microsoft skal alle som ønsker det kunne sende inn rapporter om eventuelle feil i tilleggsprogrammet, og på en annen måte delta aktivt i prosjektet.

Den endelige versjonen av tilleggsprogrammet for Word skal etter planen slippes mot slutten av året, og et program for Excel og Powerpoint skal etter planen slippes neste år.

Les pressemeldingen fra Microsoft.

(Kilde: Betanews)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen