Office beveger seg mot nett

Skjermbilde fra PowerPoint 2007
Skjermbilde fra PowerPoint 2007

Neste Office-versjon, foreløpig med kodenavnet "Office 14", vil ifølge Microsoft-ekspert Mary Jo Foley bli enda mer nettbasert enn Office 2007.

Microsofts kanskje farligste konkurrent har allerede den nettbaserte tjenesten Google Dokumenter - riktignok fortsatt på betastadiet, men den fungerer godt til sitt formål. Det er likevel tvilsomt at Microsoft vil gå så langt som at alle funksjonene i Office blir nettbaserte.

Office Live Workspace

I fremtidens Office skal det integreres flere funksjoner som har å gjøre med deling og samarbeid med dokumenter. Office Live Workspace er nå under betatesting, og denne tjenesten byr nettopp på slike funksjoner.

Office Live Workspace er egentlig ikke en nettbasert utgave av Office, men er på nåværende stadiet mer tenkt som en slags tilleggstjeneste til programpakken.

Ulempen med Office Live Workspace er at den kun støtter Word, Excel og PowerPoint, men foreløpig ikke Access, OneNote, Publisher eller de andre produktene i Office-familien som rettes mot bedrifter. Access-støtten vil dog trolig være på plass i "Office 14".

Klar neste år?

Microsoft har tidligere uttrykt planer om å lansere "Office 14" neste år, men dette er ikke endelig bekreftet.

(Kilde: ZDNet Blogs)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen