Office 2010 Starter blir gratis

Microsoft skal etter planen lansere reklamebasert Starter-utgave av Office 2010. Den nye utgaven blir en del av Office 2010-familien, men denne vil kun være tilgjengelig som forhåndsinstallert i nye PC-er. Starter-utgaven kommer altså i tillegg til gratis nettbasert Office 2010.

Office 2010 Starter inkluderer kun Word og Excel, kommer med et begrenset antall funksjoner, men skal ha full filkompatibilitet med resten av Office 2010-familien.

Per i dag kommer en del nye PC-er med forhåndsinstallert Microsoft Works, eller en prøveversjon av Office 2007 som går ut på dato etter 30 dager. Office Starter vil ikke gå ut på dato, og dermed kan den sies å være gratis, men viser altså reklame. Meningen er at Starter-utgaven skal erstatte Microsoft Works.

Brukere av Starter-utgaven skal ha muligheten til å eventuelt oppgradere til noen av de andre Office 2010-utgavene ved å kjøpe et spesielt oppgraderingskort.

Enklere å teste Office 2010

Microsoft introduserer en såkalt Click-To-Run-teknologi som skal gjøre det enkelt for brukere å prøve eller kjøpe Office 2010-pakken. Teknologien brukes til å laste ned Office 2010 fra office.com, og skal ifølge Microsoft gjøre nedlastingsprosessen raskere, og gjør at brukerne kan ta i bruk Office i løpet av noen få minutter.

Click-To-Run-teknologien bruker virtualisering slik at brukeren skal kunne vedlikeholde og kjøre flere Office-utgaver samtidig for sammenligning.

(Kilder: Cnet, Arstechnica, Microsoft)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen