Test

Office 2010 - endelig

Testresultater

Testresultater

I dag er det verdenslansering av Microsoft Office 2010, og norske bedriftskunder får også programvaren tilgjengelig nå. Den vanlige brukeren må nok vente noen dager til på en norsk versjon, vanligvis tar det 60 -90 dager. Vi har testet en betaversjon av programmene - både Word, Excel, Outlook, OneNote og PowerPoint har vi hatt under lupen for å gi deg en oppdatering på de nye funksjonene.
Office er uten tvil den mest solgte kontorsuiten i verden og filformatene som kommer fra denne er de facto standarder over alt. Dette er også grunnen til at den inneholoder nesten alle funksjoner på planeten. Den skal fylle alle behov, helt fra de helt enkle til meget avanserte arbeidsoppgaver. Tradisjonelt har hver ny versjon av Office kommet med en myriade av nye funksjoner.

Versjoner
Nytt er det at man på samme måte som Windows 7 har skåret ned på antallet ulike versjoner av programpakken. Versjonen vi tester her er Office Professional Plus 2010. Denne versjonen inneholder programmene Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Publisher, Outlook og Access. I tillegg har den også SharePoint Workspace og InfoPath.

Her er alle enkelttestene av programmene:
TEST: Microsoft Word 2010
TEST: Microsoft Excel 2010
TEST: Microsoft Outlook og OneNote 2010
TEST: Microsoft PowerPoint 2010

Brukergrensesnitt

Denne gangen har Microsoft ikke fokusert på nye funksjoner, men heller brukt tiden til å oppgradere alle programmene til et enkelt og brukervennlig grensesnitt. Vi så opptakten til disse endringene allerede i forrige versjon, særlig i bruken av en helt ny form for menybånd i de viktigste programmene. I 2010 versjonen av Office har man tatt dette design- og brukerelementet og gjort det til en fellesnevner for alle programmene. Ganske vellykket også; menybåndet hjelper deg også til å ha en konsekvent brukeropplevelse uansett hvilket av programmene du skal bruke.

I tillegg kommer det også en del fellesfunksjoner som nå virker langt mer naturlig på tvers av applikasjonene. Menybåndet har også den funksjon at det forenkler tilgangen til funksjonene i pakken. Disse er etterhvert blitt så mange at man ikke får plass til dem i en tradisjonell menylinje og menybåndet gjør at man kan skjule mange av funksjonene når de ikke skal brukes.
Office 2010 er med andre ord fokusert på flere ting. På den rent administrative siden er det blitt en opprydding i antallet versjoner som kommer for salg. Dette bør føre til at det blir langt enklere for bedrifter og forbrukere å finne en versjon som passer for dem. At Office Starter skal erstatte Microsoft Works må kommer som en lettelse for både Microsoft, og ikke minst brukerne som nå får et felles miljø uansett om man sitter på sin hjemme-PC med denne enklere versjonen av programsuiten eller man sitter på jobben med en profesjonell versjon.

Konklusjon
Alt i alt er Office 2010 en god og viktig oppgradering. Du får både bedre ytelse, høyere sikkerhet og enklere bruk. Det føles i det hele tatt som Office 2010 er en mye mer sammensveiset og gjennomtenkt pakke enn forgjengeren Office 2007. Dette er derfor en oppgradering vi kan anbefale, spesielt om du bruker mye tid i Outlook og Powerpoint.  

Her finner du beste pris på Office 2010

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen