Office 2003 ute

  • Endret
Helt siden 1989 har Microsoft laget Office produkter og den utgaven som kommer i butikkene i løpet av dagen er versjon 11 eller Office 2003 som den egentlig heter. Helt siden den gang har Microsoft fått en veldig dominerende posisjon i markedet med tilnærmet 90 % andel.

Grundig betatesting
Med denne versjonen av Office har Microsoft lagt listen veldig høyt for kvaliteten. Betatesten ble gjort veldig grundig og over 600 000 brukere var med i den andre betatest runden. I tillegg valgte Microsoft å kjøre en ekstra runde av Beta 2 for å teste en del ting på nytt. Målsetningen til Microsoft har vært å lansere et Office-produkt som har ligger på det nivået Office-pakken pleier etter den første serivcepacen.

Lansering
21. oktober er satt som lanseringsdato rundt om i hele verden. (Se Bill Gates presentere Office 2003 her.) For den norske versjonen blir det omtrent 4 ukers ekstra venting. Allikevel er det en del brukere som allerede har fått lov til å oppgradere og flere utviklere har jobbet med Office 2003 i flere uker. En del brukere som har kjøpt ny PC har også fått med seg Office 2003 dersom de har kjøpt produktet ferdig installert. Først da piratkopier av Office 2003 ble oppdaget, at Microsoft ville la enkelte får pakken tidligere.

Som vanlig har Microsoft fått enormt mye oppmerksomhet rundt denne lanseringen og antall artikler som har vært skrevet er enormt mange. Det er veldig få som er imponerte over Office 2003. Grunnen er nok mangelen på de helt store nyhetene.

Outlook som er det programmet som har de fleste endringene får også mye positiv omtale, blant annet har det kommet med et SPAM filter. Microsoft har derimot vert veldig sparsomme med nyhetene i Excel, Word og PowerPoint. De nyhetene som har kommet er mer ”Back Office” funksjoner som gjerne krever andre Microsoft programmer.

En av de store "Excel gutta", John Walkenbach sier dette om Excel 2003: ” Excel 2003 is part of the Microsoft Office 2003 System. This latest release of Excel can be summed up in one word: DISAPPOINTING. Of all the Office 2003 components, it seems that enhancing Excel received the lowest priority.”

Noen nyheter
xml
De endringene som har kommet retter seg i stor grad mot bedrifter. For mange blir nok XML det viktigste argumentet for oppgradering. XML er en stor mulighet blant annet for Microsoft partnerne til å levere tjenester og tillegg som tilpasses Office 2003. Over 700 partnere er allerede i full gang med produksjonen. Les mer hos ZDnet .

SharePoint
For bedrifter som jobber mye med prosjekter og grupper har SharePoint fått et bra tillegg i Office pakken via Oppgaveruten. Der er det lett å holde alle medlemmer oppdaterte med siste dokument versjoner og annen informasjon innenfor prosjektet. Oppgaveruten har også blitt et bedre verktøy en hva den var i XP utgaven.

Utforsk
Som en del av språkverktøyet har Microsoft laget en nytt alternativ til Oppgaveruten som heter utforsk. Her har de samlet synonymordbøker, oversettelsesverktøyet og en muligheter for å sjekke opp ting online. Bra verktøy som kan kreve abonnement på noen av online tjenestene.

Dokumentkontroll
Som vi har nevnt tidligere i vår omtale av Word 2003, har Microsoft utviklet en ny teknologi for dokumentkontroll. Her har eieren av et dokument muligheten til å kontrollere hva som skjer videre med et dokument som sendes ut av huset. Restriksjoner på videresending, kopiering og utløpsdatoer er noe av det forfatteren kan gjøre. Dette gjelder også for de andre Office-programmene.

Oppgradering?
Litt avhengig av hvilken versjon av Office du sitter med men For den alminnelige bruker er det lite å hente i en oppgradering til Office. Dersom man skal ha nytte av de fleste nyhetene som har kommet krever det at man har Windows 2000 sp4 eller Windows XP (minimum for installasjon av Office 2003) samt Windows Server 2003, SharePoint Portal 2003 og Exchange 2003. Dermed er det nok bedrifter som har noe særlig å hente på en oppgradering.

Isolert sett har Microsoft laget nokk en god Office-pakke som ligger langt foran konkurrentene. De fleste ekspertene er også enige om at konkuransen til Office 2003 kommer i første og fremst til å bli Office XP og Office 2000. Selvfølgelig vil man få mer valuta for en oppgradering dersom man har Office 2000 sammenliknet med Office XP. I et stramt marked vil brukerne vurdere nytten av en oppgradering mer kritisk, noe som Microsoft antageligvis kommer til å merke. Nytten av denne gangen oppgraderingen er nok mer avhengig av hva du skal oppgradere fra. Om du får gjort så veldig mye mer arbeid per time med Office 2003 er nok mer tvilsomt. Kanskje den beste nyheten med Office 2003 er Office online.

Prisene
Tidligere i år satte Microsoft ned prisene på Office-pakken og de har uttalt at den nye pakken skal ligge på det samme nivået som forgjengeren. Dette er de prisene som Komplett oppererer med på sin prisliste:

  • Office 2003 Oppgradering: 3 345,-
  • Office 2003 Fullversjon: 5 695,-
  • Office 2003 Pro Fullversjon: 6 495,-

Dette sier andre om den nye Officepakken:
Inside Office 2003 PC World
No rush to move into new Office CNet
Microsoft launches Office 2003 vnunet .
New Office, same as the old Office msnbc .

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen