Office "12" blir Office 2007

Den første betaversjonen av kontorpakken Microsoft Office "12" ble sluppet i november i fjor, og den andre betaversjonen blir trolig sluppet like før sommeren. Dette kommer frem ved demonstrasjon av Office "12". Det kommer også frem at alle de respektive Office-produktene får ordet "Office" i navnet slik at for eksempel Word vil få navnet Microsoft Office Word og ikke Microsoft Word.

Selv om programmene får 2007 i navnet, er det ikke usannsynlig at pakken blir lansert i år. Office XP, hvor programmene hadde navn som Word 2002, ble sluppet i 2001. Dette demonstrerer også at det ikke er helt sikkert at Office "12" blir Office 2007, men Microsoft har ikke bekreftet eller avkreftet noe angående navnet ennå, bortsett fra at Office "12" er et midlertidig navn.

Om du derimot kikker på det som ser ut som en betaversjon av en nettjeneste for Office 12, blir det gjentatte ganger referert til Office 2007. Nettsiden finnes på et mystisk domenenavn registrert til en person med en Hotmail-adresse, som bor en kilometer unna Microsofts hovedkvarter i Redmond, så vi er relativt sikker på om den er ekte. En blogger hevder at linken finnes i betaversjoner av Outlook "12".

Det er foreløpig en lukket gruppe betatestere som driver med testing av Office "12". Den nye kontorpakken skal få et helt nytt brukergrensesnitt. Verktøylinjene er erstattet med såkalte "ribbons" som justeres etter hva brukeren holder på med. Andre nyheter er en oppgavelinje ("To Do") for å blant annet å lese e-post, oppgaver, avtaler og innebygd RSS-leser. En av de store nyhetene i neste MS Office-versjon er Open XML-filformatet som blant annet skal føre til forbedret integrasjon mellom dokumenter og forskjellige systemer.

I tillegg til hovedprogrammene i Microsoft Office kommer følgende tilleggsprogrammer: Project, OneNote, Visio Pro og Business Contact Manager. Groove Virtual Office suite er et nytt program i MS Office, men har tre tilleggsprogrammer: Groove Management Services, Groove Data Bridge og Groove Relay Server.

Kilde: bink.nu

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen