Office-pakken yndet mål for virus

Alternativ tekst mangler

Microsoft-produktene har alltid vært attraktive mål for virusskrivere. Det er flere årsaker til dette, men generelt sett kan man si at det er lettere å utnytte en plattform der store deler av brukerne er relativt uvitende om datasikkerhet.

De siste månedene har Office-pakken til Microsoft vært et spesielt sårbart punkt, der den siste trusselen kommer i form av Trojan.PPDropper.B.

Virusene ankommer gjerne i et vedlegg på e-post og dersom offeret åpner vedlegget vil man bli infisert. Beklagelig nok er det faktisk mange brukere som enda ikke har lært seg forsiktighet rundt det å leke med vedlegg fra fremmede.

Man skal være oppmerksom på at programvaren ikke nødvendigvis er motstandsdyktig mot alle mulige virus, ormer eller andre trusler, selv om alle tilgjengelige sikkerhetsoppdateringer er installert. Det kan gå dager, uker og til og med måneder før visse sikkerhetshull blir tettet fra de faktisk blir kjent.

Oracle har blant annet vært i hardt vær grunnet sin oppdateringsstrategi (les mer hos HWB.no: Oracle får kritikk for dårlig sikkerhet).

En annen trend blant virusskrivere er at man gjerne legger ved trojanske hester som åpner systemet for innsyn eller lagrer tastetrykkene. Fra å ødelegge eller slette dataene ser det nå ut som om man har større interesse av å "snuse" for å skaffe seg tilgang til sensitive eller finansielle data.

(Kilde: Internetnews)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen