Microsoft gjør en snuoperasjon og lover at det skal gå an å flytte Office 2013 mellom ulike maskiner. (Bilde: Microsoft)

Office 2013 låses ikke likevel

Microsoft snur i lisenssaken.

Microsoft skapte rabalder da de annonserte at kontorpakken Office 2013 skulle låses til én PC. Etter en mengde ramaskrik fra brukerne, foretar det amerikanske selskapet en helomvending: Nye Office blir ikke låst fast likevel.

Det er Microsoft selv som skriver dette på sin Office-blogg, hvor det kommer tydelig fram at de endrer lisensavtalen på bakgrunn av tilbakemeldinger.

Noen begrensninger

Nå står du altså fritt til å flytte Office 2013 mellom dine ulike datamaskiner, men det er én hake eller to. Ifølge lisensen kan du bare flytte kontorpakken hver 90. dag – såfremt ikke maskinvaren har gått til streik.

Videre får du kun lov til å ha Office 2013 på én PC av gangen, slik at du dermed må avinstallere programvaren på maskinen du flytter det bort fra.

Dette skal være mer eller mindre identisk med vilkårene i lisensavtalen til Office 2010, for de som allerede er kjent med dem.

Gyldig nå

Microsoft understreker at den formelle lisensavtalen vil dukke opp i framtidige oppdateringer til kontorpakken, men at de juridiske endringene gjelder allerede nå.

Den nye lisensen gjelder:

  • Office Home and Student 2013
  • Office Home and Business 2013
  • Office Professional 2013
  • Individuelle Office 2013-programmer

Vil du vite mer om Office 2013?
Nå er den helt nye Office-pakken her »

(Kilder: Office News via Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen