Offentlig forhåndsvisning av Avalon

Microsoft har tidligere annonsert at Avalon ikke bare kommer til å finnes for det kommende Windows Longhorn, men også vil kunne lastes ned og installeres på Windows XP og Windows Server 2003. Filen som ble lagt ut fredag, er rett og slett en forhåndsvisning som registrerte utviklere fikk tilgang til i november i fjor.

Channel 9 har en video som forklarer mange av tingene man vil kunne gjøre med Avalon når det er ferdig. Vi skrev om Channel 9 i vår artikkel om ulike weblogger. Denne forhåndsvisningen er ikke ment for den vanlige bruker, men er rettet mot utviklere.

Avalon som plattform legger mye vekt på XAML, som er et XML-basert språk som blir brukt til å angi blant annet den tredimensjonale verdenen Avalon skal vise på skjermen. Ved hjelp av komponentene du får med denne pakken, blir det mye enklere å lage tredimensjonale animasjoner. Siden Avalon benytter seg av DirectX, vil 3D-kortet ditt bli brukt til dette, og slike operasjoner vil ikke kreve spesielt mye ressurser av prosessoren.

Filen er 255MB stor, og inneholder en ISO-fil. Denne kan du enten brenne ut, eller bruke et verktøy som WinRAR eller Daemon Tools for å se på. Her finner du en forhåndsvisning av versjon 2.0 av .NET-rammeverket, i tillegg til selve Avalon. Du kan hente det ned fra Microsoft.com.

Utviklere vil få tilgang til noen nye .NET-komponenter når de har installerte begge disse, og det vil da være mulig å eksperimentere med denne nye teknologien. Det er verdt å merke seg at vi ikke fikk Avalon til å operere med Borland Delphi 2005, som er .NET-basert, og at Avalon altså krever at du har en betaversjon av Visual Studio 2005 installert for å la deg bruke de nye komponentene.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen