Test

OCZ SSD II mot WD Velociraptor

Dagens harddisker har ikke spesielt mye til felles med de modellene som så dagens lys for 50 år siden. Men selv om utviklingen går fremover i en rasende fart, er det likevel de samme teknikkene som ligger til grunn for den enorme lagringskapasiteten som finnes i dagens datamaskiner. Det handler om magnetiske skiver og lesehoder, surrende motorer og bufferminne.

Samtidig som de mekaniske harddiskene får stadig høyere kapasitet, har en ny teknikk dukket opp på markedet: Solid State Drives, eller SSD-harddisker som de også kalles. Disse har lite til felles med de tradisjonelle harddiskene. Snurrende skiver er byttet ut med minnekretser som ikke har noen som helst bevegelige deler.

De to teknikkene har dog sine fordeler og ulemper. Vi skal se nærmere på to av de best presterende lagringsenhetene på markedet i dag, nemlig OCZ Solid State Drive II og Western Digital Velociraptor. Følg med når vi undersøker lagringsenheter for virkelige fartsgalinger.

Testen er skrevet av Andreas Dimestam fra Sweclockers.com. Som et ledd i et redaksjonelt samarbeid er den oversatt og tilrettelagt for Hardware.no.

Western Digital VelociRaptor 300 GB 3.5"

OCZ Solid State SATA 2 32 GB

Western Digital VelociRaptor 300 GB 3.5"   Les mer »

OCZ Solid State SATA 2 32 GB   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen