OCZ lanserer SSD for hybridløsninger

Synaps-serien er beregnet kjørt sammen med en harddisk.

Synapse-serien skal være spesielt tilpasset mellomlagring av filer. Tanken er at du skal kombinere med en harddisk etter eget valg, og at disse to enhetene da fungerer som en hybridenhet. Dermed vil du få en prisgunstig løsning som yter godt. En ren SSD-løsning vil selvfølgelig yte bedre, men den vil koste langt mer.

Intels Z68-brikkesett har allerede støtte for slike løsninger i form av RST SSD Caching, men løsningen fra OCZ vil virke på alle maskinvareplattformer. Løsningen er en egen programvare som har fått navnet Dataplex. Dette programmet får du bare om du kjøper en SSD i Synapse-serien, eller en annen hybrid fra OCZ. Programmet vil over tid lære seg hvilke filer du bruker ofte, og disse lagres på SSD-en. Tilsvarende vil data som sjelden brukes befinne seg på harddisken.

Serien er MLC-basert og kommer i kapasiteter på 64 og 128 GB. Ytelsen for 64 GB-utgaven er oppgitt til maksimalt 550 MB/s skriving og 490 MB/s lesing. For 128 GB-modellen er tilsvarende 550 MB/s og 510 MB/s. Tilfeldig skriving av 4 k-filer er på henholdsvis 75 000 og 80 000 IOPS.

Hybridkonseptet er i seg selv ikke noe nytt. Mest kjent er kanskje Seagate Momentus X, som er en kombinert løsning. OCZ har også selv en annen hybridløsning der alt er montert på et PCIe x4-kort, RevoDrive Hybrid 1 TB.

Noen priser eller informasjon om tilgjengelighet er enda ikke kjent.

(Kilde: OCZ)

Kommentarer (5)

Norges beste mobilabonnement

Februar 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telipol Fri 5GB


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen