OCZ: Høy spenning, ja takk

Når vanlige minnemoduler blir gitt høye spenninger kan resultatet bli ustabilitet og fare for skader på modulen. Grunnen til at man gjerne ønsker å øke spenningen, er håpet om bedre ytelse fra minnemodulen, takket være at høyere frekvenser og mer aggressive innstillinger kan muliggjøres. Det sier seg selv at dette kan bli et noe risikabelt spill, med såpass dyre komponenter som minnemoduler.

OCZ PC-3200 Gold VX kjører på 2-3-3 timings ved 2,6 volt. Dette er i utgangspunktet respektable tall. Dersom man nå øker spenningen til 3,2 volt skal modulene kjøre på 2-2-2 uten å protestere.

OCZ sier ingenting om hvor høyt modulene kan klokkes i sin pressemelding, men modulene er i utgangspunktet spesifisert til DDR400-hastighet (PC3200).

Minst 3,0 volt
Michael Schuette fra OCZ legger til at modulene må kjøres på minst 3,0 volt for at egenskapene skal komme skikkelig frem i lyset. Med andre ord er dette ikke moduler for de som ikke tåler tanken på spenninger som ligger litt over normalen.

Modulene har livstidsgaranti og skal kunne takle spenninger opp til 3,5 volt. Kjører man modulene på en høyere spenning enn dette er man på eget ansvar.

Noe som er verdt å merke seg er at det ikke er spesielt vanlig med hovedkort som kan gi 3,5 volt til minnemodulene. Faktisk er det mange hovedkort som ikke en gang vil greie å fôre modulene med de 3,0 voltene som de trenger for å vise sine egenskaper.

Pris og tilgjengelighet er foreløpig ikke kjent.

(kilder: VR-Zone, OCZ)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen