OCZ fornyer hele linja

Hardware/Hannover: OCZ styrket uten tvil deres posisjon på strømforsyningsmarkedet da de for noen år siden kjøpte opp kjernebedriften PC Power & Cooling. Siden den gang har en rekke strømforsyninger blitt lansert under det merkenavnet, samt et par av OCZs egene produksjoner.

Nå kaster de alle tidligere produkter ut døra, og slipper en en rekke nye strømforsyninger. Målet er å gjøre valget lettere for forbrukerne, ved å tydelig sortere på forskjellige klasser.

Tre serier, tre markeder

Vi starter på bunn, med strømforsyningene som er myntet på de som ikke ønsker å bruke spesielt mye penger på et slikt kjøp.

Her finner vi ZS-serien. Dette er de billigste strømforsyningene OCZ kan tilby, og kommer i effektklassene 550 W, 650 W og 750 W. Felles for hele gjengen er at de kommer med en bronsesertifisering fra 80-plus-direktivet. Videre er dette den eneste serien der kablene ikke er modulære, men det er heldigvis ikke unikt mange av dem.

På neste steg i stigen finner vi ZT-serien, som retter seg mot mellommarkedet. Her finner vi strømforsyninger i de samme effektklassene, men de koster noe mer. Også disse strømforsyningene har fått bronse av 80-plus-direktivet, og kommer med en 14 cm bred vifte.

Hovedforskjellen ligger i at ZT-serien kommer med modulære kabler, og kanskje viktigst av alt kommer den med langt flere kabler og kontakter enn ZS-serien. Her er det nok til å holde to av de kvasseste skjermkortene i gang.

Øverst på rangstigen finner vi ZX-serien. Denne er myntet for de med ekstreme behov, og trolig dertil bredde på lommeboken. Her er komponentene av høy kvalitet og det har sikret ZX en gullsertifisering fra 80-plus.

ZX-serien tar også over der ZT-serien slapp på effektstigen. Modellene som er å finne her er på 850 W, 1000 W og 1250 W. Samtlige modeller er modulære, og kommer med et hav av kontakter.

Spillere for seg selv

Sammen dekker ZS-, ZT-, og ZX-serien hele markedet, men spilleren er skilt ut som en egen gruppe. Fatal1ty-merkenavnet lever videre, og her finner vi to strømforsyninger på henholdsvis 600 og 800 W. Her har skjermkortene fått mye fokus, med seks PCIe-tilkoblinger.

80-plus-bronse er på plass, sammen med modulære kabler over hele fjøla. En vifte på 140 mm, som OCZ sier skal være stillegående, er også på plass.

Priser og tilgjengelighet

Nøyaktig når strømforsyningene vil være tilgjengelig i Norge, og hva de vil koste, er foreløpig ukjent. Flere av de "gamle" modellene er fortsatt å finne, og OCZ ville være litt varsomme med å spå prisene på de nye spesifikt for Norge. Etter vår erfaring varierer disse her til lands i forhold til flere andre land, men OCZ påpeker at prisene skal være konkurransedyktige.

Bli vår fan på Facebook!
Vi er på Facebook!

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen