OCZ: DDR2 når 766 "MHz"


OCZs DDR2-667-moduler kan klokkes langt

DDR2 har hatt en broket begynnelse, og flere store aktører har valgt å vente til minnet kan sies å tilby bedre ytelse enn DDR(1). Problemet har vært at tilgangstidene på DDR2-moduler har vært så høye at DDR2 har vært tregere selv om modulene kjører på høyere klokkefrekvens. OCZ sitt DDR2-minne klokket til effektive 766 MHz (383 MHz DDR) får derimot en såpass høy klokkefrekvens at de er raskere uansett tilgangstid.

- OCZ er stolte av å kunne dytte fartsgrensen til DDR2, sier OCZs teknologisjef, Michael Schuette. OCZ bruker mye tid og ressurser på å utvikle DDR2-moduler som kan nå ekstreme hastigheter, og på 766 "MHz" har vi kommet et betydelig stykke nærmere DDR800.

OCZ har allerede annonsert planer om DDR2-800, men det er uklart når slike moduler kan komme på markedet. Modulene som ble brukt i fartsforsøket deres var derfor DDR2-677 MHZ-modulene deres, som ble lansert tidligere i år.



"Beviset" - CPU-Z sin rapport

Selv DDR(1)-moduler må kjøres med høye tilgangstider på ekstreme frekvenser - men DDR2 på disse frekvensene får noen av de tregeste tilgangstidene vi har sett på lenge. CL4 5-5-15 vil uansett gi modulene bedre ytelse enn DDR(1), rett og slett fordi de raskeste DDR(1)-modulene har såpass mye lavere frekvens.

Overklokkingsforsøket ble for øvrig gjort med en "Engineering Sample" av Intels Pentium 4 Extreme Edition 3,4 GHz-prosessor på et eksperimentelt 915-basert hovedkort fra DFI. Dessverre er ingen av disse komponentene særlig tilgjengelige for vanlige dødelige for tiden.

(Kilder: OCZ, X-bit labs)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen