OCZ annonserer DDR2-800

Til tross for at brikkesett med støtte for DDR2-minne enda ikke er lansert, har minnemodulprodusentene i lang tid snakket om sine planer på området. Når Intel lanserer sine DDR2-baserte brikkesettet i løpet av juni måned, blir det trolig kun med støtte for DDR2-400 (200 MHz DDR) og DDR2-533 (266 MHz DDR).

På disse frekvensene har DDR2-minne en stor ulempe i forhold til DDR(1): Ytelsen er nemlig svakere på grunn av høyere latency. DDR2-minne kan imidlertid skaleres langt høyere enn DDR, og det har lenge blitt snakket om at DDR2 må opp på DDR2-677-hastighet (333 MHz DDR) før vi vil se en totalt sett bedre ytelse enn dagens DDR(1)-minne.

Twinmos har allerede annonsert DDR2-667-moduler, og nå følger OCZ opp. Men OCZ stopper ikke der, og annonserer i samme slengen DDR2-800-minne.

- Vi tror DDR2-moduler på 667 og 800 "MHz" med tiden vil bli en levedyktig erstatning for dagens DDR-moduler, uttaler Dr. Michael Schuette, director of technology development hos OCZ.

OCZ sine "Enhanched Bandwidth DDR II"-moduler overgår ifølge OCZ JEDEC sine krav både med tanke på frekvens og latency. Dessverre har ikke OCZ oppgitt noen ytterligere detaljer om modulene. Ei heller vet vi når de blir tilgjengelig eller hva de vil koste.

(kilde: OCZ)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen