OCZ' toppsjef og grunnlegger har takket for seg. (Bilde: Jørgen Elton Nilsen, Hardware.no)

OCZ' toppsjef og grunnlegger går på dagen

Mannen har gjort selskapet til en av de store SSD-aktørene.

OCZ' grunnlegger og toppsjef gjennom mange år, Ryan Petersen, har gått av med øyeblikkelig virkning. Alex Mei, nestleder og direktør for markedsføring, tar over stillingen midlertidig, til en permanent erstatter blir funnet.

– Jeg er veldig fornøyd med det skiftet jeg har tatt selskapet igjennom, fra å være en nisjeutvikler, produsent og selger av minnemoduler for entusiastene, til en global leder i SSD-markedet, sier Ryan i en pressemelding.

– Tok OCZ til et nytt nivå

Ryan blir av mange omtalt som mannen som har tatt OCZ til det nivået de er i dag; fra en veldig liten aktør til en stor produsent som har bidratt til å drive frem et helt nytt marked – SSD-ene.

Allikevel var nok mange overrasket da OCZ for halvannet år siden la all produksjon av minnemoduler på hylla. I selskapets ti år lange historie var det akkurat dette som lå i kjernen av virksomheten, men når fokuset ble flyttet til SSD-ene kom det også en solid inntjening.

– På vegne av styret vil jeg takke Ryan for hans visjoner og tjeneste for OCZ. Det er nesten ikke nødvendig å si det, men det ville ikke vært noe OCZ uten Ryan. Hans bidrag til både selskapet, DRAM- og SSD-industrien er for mange til at de kan nevnes, sier selskapets styreleder, Adam Epstein.

Ukjent grunn

Nøyaktig hvorfor Ryan forlater selskapet er foreløpig ikke kjent. Tross den store veksten til selskapet de siste årene under hans lederskap, har de hatt sine problemer. Selskapet har blant annet gått i minus totalt sett den siste tiden.

Rapporter peker også til at samtalene om et mulig oppkjøp av harddiskgiganten Seagate skal ha kollapset. I sommer meldte nyhetsbyrået Reuters at Seagate ville kjøpe OCZ for én milliard dollar, rykter som sendte aksjekursen til OCZ i taket.

(Kilde: Pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen