OCZ slipper ny verstingmodell

OCZ slipper ny verstingmodell

Liten råtass for bedriftskundene.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Intrepid 3000-serien er OCZ' nyeste bidrag innen SSD-er, og er den første SSD-serien de lanserer etter at det ble kjent at hele selskapet blir kjøpt opp av Toshiba. Enhetene er først og fremst myntet på ulike former for bedriftsbruk, der det vektlegges evne til kontinuerlig bruk.

Serien støtter kapasiteter på opptil 800 gigabyte, og tikker dermed inn som den 2,5-tommers bedrifts-SSD-en fra OCZ som har den høyeste lagringskapasiteten, og naturlig nok den råeste ytelsen.

Intrepid 3000 utnytter Everest 2-plattformen, som igjen bygger på en fusjon mellom Marvells 88SS9187-kontroller og OCZ' proprietære fastvare. Den nye serien skal ifølge OCZ ha en ekstra avansert styring av minnecellene, noe som igjen skal føre til både lengre levetid og høyere stabilitet enn vanlig. For å understreke dette får enhetene en garantitid på fem år.

Skal tåle langvarig hard bruk

De rene ytelsestallene er på 520 megabyte i sekundet ved lesing av sekvensielle data, og 470 megabyte i sekundet ved skriving av sekvensielle data. Antall operasjoner i sekundet (IOPS) er oppgitt til 91 000 ved tilfeldig lesing, og 40 000 ved tilfeldig skriving.  Dette er opptil fem ganger bedre enn forrige generasjon med bedriftsenheter fra OCZ

Serien blir delt opp i to underserier, nemlig Intrepid 3600 og Intrepid 3800. Intrepid 3600 er den rimeligste av de to, og bruker MLC-brikker for lagringen. Denne skal ifølge OCZ være best egnet for generell lagring, strømming og nettsurfing.

Har du en mer variert bruk vil den eMLC-baserte Intrepid 3800 være et bedre valg, og denne skal kunne skrives over fullt ut inntil fem ganger hver dag i fem år – svært respektabelt, om ikke fullt på høyde med enkelte av de lekkede Intel-SSD-ene som er på vei til bedriftsmarkedet til neste år.

Tilgjengelige kapasiteter i begge de nye OCZ-seriene blir på 100, 200, 400 og 800 gigabyte. Noen priser eller informasjon om tilgjengelighet er enda ikke kjent.

Er du på leting etter en ny SSD eller to bør du sjekke ut anbefalingene våre »

(Kilde: OCZ)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen