(Bilde: Vimeo)

Oculus Rift lærer journalister å overleve i krigssoner

Spillet «Stringer» vil vise fotojournalister hva de skal gjøre i livstruende situasjoner.

De etterlengtede VR-brillene Oculus Rift har ennå ikke blitt lansert på forbrukermarkedet, men fortsetter å begeistre publikum med stadig nye bruksområder. I fotosammenheng dukket brillene sågar nylig opp i forbindelse med den nye kameradronen Bebop, som er kompatibel med Oculus Rift.

Nettstedet Engadget melder nå at VR-brillene har fått et nytt bruksområde for fotografer, nærmere bestemt pressefotografer som måtte risikere å bli sendt ut på oppdrag i krigsherjede områder.

Virtuell førstehjelp

En tidligere soldat ved navn Ben Sainsbury, som nå arbeider som journalist, har nemlig utviklet et «spill» for Oculus Rift som skal lære reportere å takle livstruende situasjoner som krigsjournalister ofte kan havne i.

Spillet heter «Stringer» og plasserer spilleren midt i en fiktiv slagmark i Afghanistan, kun utstyrt med et virtuelt videokamera og et førstehjelpsskrin.

Spilleren blir så instruert i hvordan man stanser blødninger ved bruk av for eksempel gasbind og tourniquet, som er gummistropper som brukes til å redusere blodtilstrømningen til kroppsdeler ved skader som gir høyt blodtap.

Får lite trening

Idéen til Oculus Rift-spillet skal Sainsbury ha fått etter å ha hørt en historie om en krigskorrespondent som døde på grunn av manglende kunnskaper om selv helt grunnleggende førstehjelp. Senere fant han også ut at de fleste journalister som sendes til konfliktfylte områder ikke mottar noe form for trening i hvordan skader skal håndteres.

Stringer skal ennå være i en tidlig utviklingfase, og det er uvisst når og om spillet vil bli ferdigstilt. Utvikleren har lagt ut en demonstrasjonsvideo av hvordan det hele fungerer på videonettstedet Vimeo, og som kan ses under.

Det finnes også et videokamera for Oculus Rift: Med 360 graders videoopptak kan du ta hele ferien med deg hjem »

Stringer early development build V1 from ben sainsbury on Vimeo.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen