(Bilde: Teknofil.no/Oculus/Lucas Zallio)

Oculus Rift kommer til Android 

Oppdatert: Skaperne bekrefter at de jobber med mobilstøtte for VR-brillene.

De revolusjonerende VR-brillene Oculus Rift er fortsatt i utvikerstadiet, og vi får stadig vekk høre små hint om hva de jobber med.

Forrige uke fikk vi høre at de jobber med en 4K-versjon av VR-brillene, og i går røpet en av Oculus-toppene Brendan Iribe at selskapet har jobbet med en Android-versjon av VR-brillene, som vil slippes omtrent likt med PC-versjonen

Oppdatert: Oculus Rift-skaperen Palmer Luckey kunne fortelle på Reddit at det ikke er snakk om en egen mobilversjon av VR-brillene, men at den endelige versjonen av Oculus Rift vil ha støtte for Android i tillegg.  

Fortsatt lite info

John Carmack har hatt hovedansvaret for mobilutgaven av Oculus Rift.
John Carmack har hatt hovedansvaret for mobilutgaven av Oculus Rift. Foto: Oculus

Iribe har tidligere snakket om Oculus Rift til mobiltelefoner, men den gangen virket det som slike planer lå langt inn i framtiden. Nå viser det seg altså at Oculus er godt igang med en mobilstøtte allerede, ledet an av den tidligere ID Software-legenden John Carmack. 

Selskapet har fortsatt sagt noe mer om hvordan brillene vil kobles til Android-enheter, men siden det er snakk om de samme brillene som brukes til PC, vil de nok i hvert fall trenge en ekstern strømtilkobling. Utviklerutgaven i dag krever at du kobler den til PC-en med en USB-kabel, samt en form for videotilkobling, enten via HDMI eller DVI.

Iribe kunne også bekrefte at de ikke jobber med en iOS-versjon av VR-brillene foreløpig, eller Windows Phone for den saks skyld. 

Lanseringsdatoen til Oculus Rift er fortsatt ukjent, men det antas at brillene vil komme på markedet i løpet av neste år. 

Vi har testet Oculus Rift: 
— Råere enn dette blir det ikke »

(Kilde: Venture Beat via Gizmag)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen