Forestill deg å bare trenge å koble til hodesettet til telefonen, og plutselig være inne i en annen verden. (Bilde: Montasje: Oculus Rift/Apple/Dice)

Oculus Rift kan komme til mobiltelefoner

Skaperne er mer interessert i nye mobiler enn konsoller.

Det spennende virtuelle 3D-hodesettet Oculus Rift får stadig mer og mer omtale på nettet, selv om det ikke vil dukke opp på markedet før en gang til neste år. I første hånd er hodesettet kun ment for PC-er, men i et intervju med spillmagasinet Edge avslører Oculus-sjefen Brendan Iribe at det vil få mobilstøtte en gang i framtiden. 

– Jeg elsker konsoller, men internt så er vi begeistret over hva som skjer på mobilplattformen, og tanken om å bare kunne plugge hodesettet rett inn i nestegenerasjons mobiltelefon, forteller Iribe. 

Raskere utvikling på mobilfronten

Slik ser utviklerutgaven av Oculus Rift ut.
Slik ser utviklerutgaven av Oculus Rift ut.Foto: Hardware.no

Selskapet har tidligere sagt at de ikke har utelukket vanlige TV-konsoller, men i intervjuet med Edge forteller Iribe at de heller vil fokusere på mobiltelefoner enn støtte for PlayStation Move og Kinect. Hovedårsaken skal være den raske utviklingen mobilplattformen har, i motsetning til konsollene som bare blir oppdatert én gang i tiåret. 

– Det er ingen som vet hvor langt neste Galaxy eller neste iPhone vil være i forhold til konsoller. De dobler seg i ytelse nesten hvert eneste år, sammenlignet med konsoller som sitter fast i åtte år om gangen. Det gjør oss veldig gira, forteller Iribe. 

Snart ferdig, men ingen lanseringsdato

Men, før hodesettet noen gang kommer til mobiltelefoner må det først slippes til PC-en. Dette skal skje en gang i 2014, men akkurat når vil ikke Oculus-sjefen si noe om: 

– Vi vil ikke si noen spesifikk dato, rett og slett fordi vi ikke vet når vi er ferdige. Det er flere ting som må ordnes, slik som formfaktor, HD, redusere bevegelsesstøy... Vi vet ikke hvor lang tid det tar å fikse det, men vi er ikke langt unna. Vi har flere interne prototyper som har fikset flere av feilene, og når man setter det hele sammen er det en helt magisk opplevelse, forteller Iribe til Edge

Les om da vi testet Oculus Rift på kontoret:
– Råere enn dette blir det ikke!

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen