Det må imidlertid påpekes med det samme at dette er en utviklermodell. Den er ikke tiltenkt vanlige forbrukere, men er snarere et tilbud til utviklere og andre som enten bare vil være først ute med å se hva som er mulig, eller som har lyst til å utvikle nye programmer eller modifisere gamle slik at de støtter en fullblods VR-opplevelse når den ferdige forbrukerversjonen kommer ut.
Tidligere i sommer kunne vi likevel melde at det var snaut 50 000 som hadde bestilt en slik oppgradert Rift, og som kunne begynne å glede seg til den kom i posten – og nå, nesten nøyaktig ett år siden pakket vi opp vårt første utviklersett, har vi også fått et eksemplar av Oculus Rift DK2 i hus. Da er det frem med tapetkniven og kameraet, og tid for å pakke opp godsakene.
Den opprinnelige Oculus Rift Development Kit kom i en snasen, sort koffert. Oppgraderingen må bo i en pappeske-koffert i stedet, men det er jo det som er på innsiden som teller.Foto: Varg Aamo, Tek.noOculus-logoen er plassert diskrét på sidene av esken. Vi må innrømme at vi har sett styggere pappesker.Foto: Varg Aamo, Tek.noNår vi åpner esken er absolutt alle delene av settet pakket i plastposer, men med disse ryddet av veien har vi god oversikt over hva som følger med: Ekstra linser, støpsel-adaptere for en rekke forskjellige land, et strømadapter, pusseklut, en rekke forskjellige kabler, bruksanvisning og et slags webkamera. Og Oculus Rift DK2, selvfølgelig.Foto: Varg Aamo, Tek.noHvis du er nærsynt kan disse linsekoppene brukes i stedet for de som kommer ferdig montert inni riften.Foto: Varg Aamo, Tek.noHovedpersonen selv: Oculus Rift DK2.Foto: Varg Aamo, Tek.noDet lille webkameraet sporer hodebevegelsene til brukeren, og er en av de største nyhetene med det oppgraderte utviklersettet.Foto: Varg Aamo, Tek.noDer vanlige webkameraer som regel har en synlig linse, har bevegelsessporingen til Rift DK2 en speilblank, plan overflate. Den slipper imidlertid gjennom infrarødt lys, som er det som lar den følge med på hodebevegelsene til Rift-brukeren.Foto: Varg Aamo, Tek.noKameraet er ment å plasseres oppå skjermen, eller på et bord foran brukeren. Det lille stativet kan tilpasses til de fleste bruksområder, og selve kameramodulen kan også tas av dette. Legg også merke til de to inngangene på siden – disse skal vi komme tilbake til om litt.Foto: Varg Aamo, Tek.noDet nye Rift-hodesettet er betydelig mer kompakt enn det gamle, til tross for at mye av elektronikken er flyttet til innsiden av selve skjermvisiret. På-knappen er ikke lenger festet til en ekstern boks, men befinner seg nå oppe selve Rift-brillen, og her er det også et par kabler som stikker ut.Foto: Varg Aamo, Tek.no