Oculus Rift blir stadig mer populær
(Bilde: Eirik Helland Urke, TU Media)

Oculus Rift blir stadig mer populær

Nærmer seg HTC Vive.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Høy pris, mangel på gode opplevelser og krav til plassering har nok gjort sitt til at moderne VR-sett ikke har tatt mer av enn det har gjort. For etter godt over et år på markedet er det fremdeles langt mellom vanlige hjem med en HTC Vive eller Oculus Rift.

Sistnevnte kom også sist ut på markedet, og det betyr at de mest utålmodige teknologinerdene heller kastet seg over Vive.

Men gjennom det siste året har Oculus stadig fått flere brukere, noe vi kan lese av maskin- og programvareundersøkelsestallene fra den populære spillplattformen Steam.

Foto: Steam

Spesielt nå den siste måneden har Oculus Rift tatt godt innpå konkurrenten HTC Vive. Bare i august har de økt sin markedsandel med 8,1 prosentpoeng, og ligger nå på 43,8 prosent – eller 47,7 prosent dersom vi tar med den minoriteten som fremdeles bruker Oculus Rift DK2.

Så selv om HTC Vive med sine 52,3 prosent fremdeles er den største VR-plattformen i bruk på Steam, er det tydelig at Oculus Rift får stadig flere tilhengere.

Når det er sagt, er fremdeles under en halv prosent av brukerne som faktisk har et VR-sett, være det seg Oculus Rift eller HTC Vive.

Lavere priser og bedre kontroll

HTC Vive startet som en bedre pakke, men Oculus Rift har gradvis tatt innpå både når det gjelder markedsandeler og brukeropplevelse.
HTC Vive startet som en bedre pakke, men Oculus Rift har gradvis tatt innpå både når det gjelder markedsandeler og brukeropplevelse. Foto: Vegar Jansen, Tek.no

Det ligger ikke noe spesielt magisk bak Rifts voksende popularitet – den har ganske enkelt blitt bedre og billigere enn den har vært. Først fikk vi håndkontrollerne Oculus Touch, som gjorde underverker for innlevelsen.

Så kom støtten for posisjonssporing i romskala rett før sommeren.

Deretter gikk prisen ned med flere tusen kroner i juli, og dette ser vi nå resultatet av i Steams undersøkelse.

HTC har tydeligvis også sett hvor dette har gått, for det er bare et par uker siden Vive også fikk en skikkelig prisreduksjon.

Totalt sett er skikkelig VR med posisjonssporing fremdeles ikke noen spesielt rimelig fornøyelse, men over det siste året har vi altså fått mer innhold, lavere priser og mer kompatibel maskinvare.

Hva skjedde med Samsungs VR-plattform?
TEST: Samsung Gear VR (2017) >>>

(Kilde: Steam)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen