Oculus' nye VR-briller gir deg full bevegelsessporing og ingen kabler i en rimelig pakke
(Foto: Oculus VR)

Oculus' nye VR-briller gir deg full bevegelsessporing og ingen kabler i en rimelig pakke


Onsdag gikk Oculus Connect-konferanse av stabelen, og der dro Facebook sløret av et helt nytt par VR-briller for de som synes Rift og Vive blir for dyrt. De nye VR-brillene har fått navnet Oculus Quest.

Oculus Quest blir de første VR-brillene fra Facebook som gir brukeren en «alt-i-ett»-pakke, som betyr at brillene ikke krever PC-tilkobling eller kabler – og samtidig byr på såkalt seks graders frihet.

Ingen eksterne sensorer

Dette innebærer at brillene sporer både hvordan du beveger hodet og hvordan du beveger deg i rommet, og det uten bruk av eksterne sensorer.

  Foto: Oculus VR

Teknologisk plasserer Oculus Quest seg dermed mellom Oculus Go, som ikke takler posisjonssporing, og de mer kostbare Rift-brillene. Prismessig ligger produktet også imellom, med en amerikansk pris på 399 dollar, som tilsvarer rundt 3200 kroner.

Brillene skal slippes i statene til våren, men akkurat når de blir tilgjengelige her og til hvilken pris er ennå uvisst.

Quest kommer med Touch-kontrollere og opererer med en oppløsning på 1600 x 1440 piksler per øye. Produsenten lover også høy, innebygget lydkvalitet og dyp bass.

Foreløpig finnes det ikke så mange flere detaljer om produktet, men om man vil holde seg oppdatert angående ytterligere opplysninger og slipptidspunkt går det an å legge igjen e-postadressen sin på produktsiden.

Les også: Vi har testet de rimeligere Oculus Go-brillene »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen