Objektiv til hundre tusen

Objektiv til hundre tusen

Heftigste Sony-objektiv noensinne.

Sony slapp i dag sitt største og dyreste objektiv noensinne, nemlig Sony SAL500F40G 500 mm f/4.0 G. Etter sigende skal prisen ligge på rundt €13.000, eller nærmere hundre tusen norske kroner etter dagens kurs.

For den prisen får man altså et fullformat-objektiv med 500 mm brennvidde, tilsvarende 750 mm med de av Sonys kameraer som ikke er fullformat, for eksempel A77. Blenderen blir som navnet antyder f/4, og dermed har man det hittil råeste safariobjektivet i Sonys objektivportefølje. Det vil si, dersom man har bil, da. Herligheten veier nemlig tett innpå 3,5 kg, og det kan man fort bli sliten av å holde på strak arm i noen timer.

Objektivet skal i følge Sony være 100% kompatibelt med Sonys bildestabilisator som er innebygget i kameraene, og skal i tillegg få ny SSM-fokusmotor for rask og presis autofokus. Nærgrensen er på fire meter, så noe makroobjektiv er det ikke, men med en supertele av denne klassen får sportsfotografer med A77 helt klart nye muligheter.

Objektivet, som skal være spesielt beskyttet mot fukt of støv, får en optisk konstruksjon som består av 11 elementer i 10 grupper, og to av elementene skal være av ED-glass.

Sony SAL500F40G 500 mm f/4.0 G skal bli tilgjengelig i Europa i slutten av mars, men det spørs om det dukker opp i butikken, som sådan. Det bygges nemlig kun på bestilling.

Norges beste mobilabonnement

Januar 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen