Objektiv for gatefoto fra Nikon
(Bilde: Nikon/Shutterstock/gui jun peng)

Objektiv for gatefoto fra Nikon

35 mm f/1.8G er siste tilskuddet på objektivstammen.

Mandag lanserte Nikon sitt hittil siste objektiv: Nikon 35 mm f/1.8G. For mange gate- og reportasjefotografer er brennvidden 35 mm en slags hellig gral.

Det er den brennvidden du tyr til for å få med seg alt som skjer, uten at det blir veldig forvrengt, for vidt eller for nærme innpå - og nå vil Nikon gi deg enda et alternativ i denne sjangeren.

Les også: Vår test av Nikon D600

Kroma eller ikke?

Portrett tatt med det nye 35mm-objektivet.
Portrett tatt med det nye 35mm-objektivet.Foto: Nikon

Nikon 35 mm f/1.8G skal ifølge Nikon selv kunne gjengi punktlyskilder tilnærmet uten kromafeil. Dette skal være på grunn av den optiske konstruksjonen som blant annet består av ett ED- og et asfærisk linseelement. Tilsammen inneholder objektivet elleve elementer fordelt på åtte grupper.

Minste blendertall er f/1.8, og største er f/16. Det lave blendertallet gjør at du kan ta bilder med høy lukkerhastighet selv i mørket. For å kunne utfylle din indre reportasjefotograf og kreativitet har objektivet en nærgrense på bare 25 centimeter fra fokalplanet. I kombinasjon med et lavt blendertall får du mulighet til å lage kreative bilder der forgrunn og bakgrunn kan være hvisket ut med bokeh.

Bildeeksempel fra Nikon 35mm f/1.8G.
Bildeeksempel fra Nikon 35mm f/1.8G.Foto: Nikon

Objektivet er ca 71,5 mm langt og har største diameter på 72 mm. Filterfatningen er 58 mm. Inni objektivet finner du, i tillegg til en hel del glass,. også en såkalt Silent Wave Motor som skal ifølge NIkon gi en tilnærmet lydløs autofokus.

Nikon 35 mm f/1.8G har ikke fått butikkdato, men prisen er derimot kjent. Objektivet leveres med CL-0915 fleksibel objektivpose og HB-70 solblender, og har en veiledende pris på 5 090,-

Les også: Sniktitt av Nikon D3300

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen