Obama involverte seg i patentsaken. Noe lignende har ikke skjedd siden 1987. (Bilde: Montasje: Shutterstock/Apple/Teknofil)

Obama stoppet iPhone- og iPad-forbud i USA

Samsung fikk nesten bannlyst flere Apple-modeller, men ble stoppet av presidenten.

Den amerikanske presidenten Barack Obama har satt ned foten i en patentkrangel mellom Apple og Samsung. I juni fikk Samsung den amerikanske handelskommisjonen ITC til å utstede et amerikansk importforbud av iPhone 4, iPad 2 med 3G, fordi de benyttet seg av patentbelagt teknologi.

Nå har Obama-adminstrasjonen lagt ned en veto mot ITCs avgjørelse, og opphever forbudet. 

Vil verne konkurransen

I brevet den amerikanske handelsansvarlige IRving Williamson har sendt ut står det at det ble lagt ned veto basert på den negative effekten et forbud ville ha. USA må verne sine patenter, og et forbud mot de Apple-enhetene ville ødelegge konkurransen i USA og for amerikanske forbrukere, skriver Williamson.

En slik innvolvering fra presidenten i en patentsak har ikke skjedd på over 25 år, da Ronald Reagan-adminstrasjonen grep inn i en lignende sak i 1987 – den gang på vegne av Samsung. 

Krangelen fortsetter

Naturlig nok er Apple svært fornøyde med avgjørelsen:

– Vi applauderer administrasjonen for å stå på innovasjonens side i denne viktige saken. Samsung gjorde falt i å misbruke patentsystemet på denne måten, skrev Apple i en uttalelse. 

Samsung var ikke imponerte: 

– Vi er skuffet at den amerikanske handelsansvarlige har valgt å se bort ifra avgjørelsen til den amerikanske handelskommisjonen (ITC). ITCs opprinnelige avgjørelse gjorde rett i å mene at Samsung hadde forhandlet på korrekt måte, og at Apple fortsatt ikke er villig til å betale lisens. 

Det ble mye rabalder da forbudet først gikk igjennom: 
USA forbyr salg av iPhone 4 »

(Kilde: 9to5mac)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen