Den siste Obama-selfie?
Den siste Obama-selfie? (Bilde: David Ortiz, Twitter)

Obama kan få «selfie»-nekt etter dette bildet

Det Hvite Hus vurderer forbud.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Du kan vel se for deg situasjonen: Du er på besøk i Det Hvite Hus og har det hyggelig sammen med president Barack Obama. Og når alle fotografene skal ta bilde av dere, hvorfor ikke ta et bilde selv? Presidenten er jo en folkelig fyr og blir selvsagt med på det. Om du først har fått møte presidenten er det nok stas for deg, men Det Hvite Hus blir ikke nødvendigvis like fornøyd.

Den amerikanske baseballstjernen David Ortiz gjorde nemlig akkurat det da han og resten av Boston Red Sox var på besøk. Han tok et bilde av seg selv og Obama med sin Samsung-telefon, en telefon Samsung har gitt ham som en del av en sponsoravtale. Akkurat dét har imidlertid fått Det Hvite Hus til å reagere.

Samsung-sponset

Ortiz har nemlig en avtale med Samsung om å være deres mann i Major League Baseball, så det han gjør med sin Samsung-telefon gjør han også på vegne av Samsung. Og etter at Samsung brukte bildet videre i sin egen markedsføring, vurderer Det Hvite Hus nå å innføre full selfie-stopp.

– Når noen bruker presidenten til markedsføring er det et problem. Presidenten viste åpenbart ikke noe om Samsungs tilknytning til dette. Kanskje dette skal bli slutten på alle «selfies», sier seniorrådgiver Dan Pfeiffer til CBS News.

Sosiale medier har blitt en veldig viktig plattform for markedsføring, og er særlig lukrativt med tanke på at det er forbrukerne som gjør mesteparten av delingen. Samsung har flere kjendiser som sine «ambassadører». Selskapet passet på å få sin Galaxy Note vist i beste sendetid under årets Oscar-utdeling, hvor blant annet Ellen DeGeneres satte Twitter-rekord med et arrangert selfie-bilde tatt med en Samsung Galaxy Note.

Ortiz selv sier til The Boston Globe at selfien ikke hadde noe å gjøre med avtalen med Samsung. Han påpeker at det ikke er hver dag man får sjansen til å møte USAs president, selv for en baseballstjerne. Bildet skal ha vært et spontant påfunn Ortiz gjorde fordi han syntes det var kult. Det kan være forståelig, men samtidig er det nettopp slike bilder Samsung vil at Ortiz skal Twittre for dem.

 

(Kilder: CBS News, The Boston Globe, Twitter)

 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen