Dette er første gang en president har valgt å fortelle om valgseieren sin via et sosialt nettverk. (Bilde: Twitter/hardware.no)

Obama fortalte verden at han vant via Twitter

Slo alle tidligere rekorder med tre ord: «Fire nye år».

På andre siden av atlanteren har amerikanerne akkurat gjenvalgt Barack Obama som president. I stedet for å stå frem på TV og fortelle alle demokratene som hadde stemt på han at valget var deres, logget han seg heller på Twitter og fortalte om seieren sin derfra.

Kvart over fem i natt norsk tid tvitret han «Fire nye år», og la ved et bilde av seg selv og kona Michelle Obama.

Knuste Bieber-rekord

Dette ser ut til å ha vært et godt valg, og kort tid senere hadde beskjeden hans blitt «retweeted», altså republisert av andre brukere, hele 320 000 ganger. I skrivende stund har tallet passert en halv million retweets, og er dermed uten tvil den mest retweetede beskjeden på Twitter noensinne.

Den forrige rekordholderen var popstjernen Justin Bieber, som fikk tweeten sin videreformidlet 226 000 ganger på en halvtime, etter beskjeden «RIP Avalanna. i love you». Avalanna var en seks år gammel Bieber-fan, som døde av kreft.

Twitter bekrefter også at valgdagen i USA er den mest omtalte politiske hendelsen i Twitters historie, med over 30 millioner tweets som omtalte valget. Etter at Obama ble gjenvalgt som president skal det ha blitt generert 327 000 beskjeder på nettstedet hvert minutt.

For flere tall rundt Twitterrekordene som ble slått i natt, kan du ta en titt på Twitters blog.

(Kilde: The Verge)

Kommentarer (5)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen