Nyvinninger i Intel X38

Basert på Intel X38: Abit IX38-Max
Basert på Intel X38: Abit IX38-Max

X38 blir som kjent Intels nye toppmodell på brikkesett-fronten. Siste nytt om lanseringstidspunktet er at det blir i oktober.

I tillegg til egenskaper som støtte for DDR3-1333-minne, 1333FSB og PCI Express 2.0, får brikkesettet et par andre nye egenskaper.

Extreme Memory er noe lignende Nvidias EPP-initativ og skal sørge for at minnemoduler som støtter teknologien kan kjøres med mer aggressive innstillinger og/eller høyere frekvenser - altså høyere ytelse.

Teknologien blir kun tilgjengelig for DDR3-moduler, og skal vissnok også innføres i P35-baserte hovedkort samt i neste generasjon Centrino-plattform.

Intel samarbeider for tiden med OCZ og Kingston om å levere minnemoduler som støtter Extreme Memory. De første testmodulene ventes å bli klare i løpet av september.

Extreme Tuning Utility er en annen funksjon, som tillater justering av BIOS-parametre direkte fra Windows. Meningen er bl.a å forenkle muligheten for å overklokke. Intels hovedkort-partnere kan selv tilpasse grensesnittet til denne programvaren. Teknologien blir kun tilgjengelig i X38-baserte hovedkort.

For så vidt er ikke Extreme Tuning Utility noe nytt. Tilsvarende funksjonalitet har hovedkortprodusentene selv implementert tidligere, bl.a. Abit med sin µGuru. Det finnes også frittstående og produsentuavhengig programvare som gjør mye av det samme. Det gjenstår å se hvor omfattende Intels løsning blir.

(Kilde: Digitimes, Fudzilla)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen