Nyttige nettsider for studenter

Mang en ny student blir overrasket over at Wikipedia ikke anses som en godkjent kilde ved universiteter og høyskoler. Dette er kanskje ikke veldig overraskende med tanke på at hvem som helst kan bidra på denne siden. Om du derimot trenger sikker kunnskap og godkjente kilder så er det likevel nok av nettsteder du kan ha nytte av.

Finn sitatet
Det er ikke sjelden du som student vil sitte med stua full av bøker og papirer, nedgravd i oppgaven som må leveres om få timer. Da kan det være svært frustrerende å ha et perfekt sitat, men ikke huske i hvilken kilde sitatet er hentet fra. Bartleby.com er nettsiden om du er på utkikk etter opphavet til et berømt sitat, dikt eller lyrikk. Ved å søke kan du få opp flere muligheter og linker videre til eventuelle oppslagsverk. Basen har også hele tekster, men da mest innen poesi.

Les også: Slik blir du en bedre student.

Gammel traver og ny blomst
Encyclopedia Britannica vil nok mange fnyse av ettersom de anser Wikipedia som langt bedre. Men som oppslagsverk og kilde vil Britannica sin autoritet ha en mye høyere stjerne hos din professor enn det Wikipedia vil kunne få. I hvert fall på ennå en stund. I tillegg har det gamle oppslagsverket fått et redesign som gjør nettsiden langt mer attraktiv for unge studenter.

Scholarpedia
er derimot for deg som liker Wikipedia bedre. De er basert på samme format, men er ikke på langt nær like omfattende, men hver enkelt artikkel er skrevet av en ekspert. Vel og merke ifølge siden selv. Men om du bruker denne som kilde i din oppgave skal du være på trygg grunn. Vel og merke om professoren selv har fulgt med i timen. Pass bare på å referere til eksperten som har skrevet artikkelen og artikkelens navn. Det er nok få professorer som godtar Scholarpedia alene som riktig referanse.

Om du ikke er så glad i å lese så har Expert Village en rekke videoer å by på. Her finner du eksperter som forteller om jus, rettigheter, markedsføring, helse og også hvordan du kan brette en serviett i en hjerteform. Alt sammen nyttig i studentlivet.


Expert Village har læringsvideoer i et bredt spekter av temaer.

Velrenommerte gullsider
Noen nettsteder må du dessverre ha betalt inngang til, men de fleste norske studiesteder har allerede ordnet dette. Det er ikke alltid universitetene og høyskolene er like flinke til å informere om dette, men mange av disse sidene er gull verdt for studenter.

JSTOR er en eminent database for å finne artikler og andre publikasjoner om spesifikke emner. Om ditt studiested ikke har tilgan burde det absolutt tas opp på høyeste nivå. Mang en oppgave har blitt reddet med grunnlag i artikler hentet herfra.

Oxford English Dictionary er også adgangsbegrenset, men her er det mye nyttig å hente ut om du er en av de heldige. Dette er ikke bare nyttig for de som studerer det engelske språk, selv nordisk studenter kan finne resurser herfra. Online Education Database er derimot åpen for alle. Denne siden linker til andre nyttige sider inndelt etter fagfelt og emne slik at du kan ta forskningen videre. De lover at de har filtrert reell informasjon fra tull slik at din forskning har et sikkert grunnlag.

Les også: Her kan du studere på nett.

Matte og myter
MathWorld er for deg som liker matte eller må ta opp fag fra videregående. Nyttig er siden uansett. Her får du forklaringer på både formler, geometri og analyse. Om du ikke står denne gangen så har du kanskje brukt for lite tid på nett.

Encyclopedia Mythica er nettstedet for alle de som studerer humaniora. Enten du tar historie, teatervitenskap eller filosofi så kommer du ikke unna mytologiens verden. Hva er da bedre enn å ha et leksikon for hånden som tar for seg både gresk, nordisk, romersk og keltisk mytologi?


Math World dekker det meste i mattens verden.

Levende religion
Hvis du derimot studerer levende religion så er heller siden Religion Online stedet for deg. Her får du full oversikt over bibelske skrifter, analyser og primærkilder. Ingenting er bedre enn å kunne overbevise sensor om at han har lest Ezekiel 3:22 feil. Om du forsøker på det er det uansett lite trolig at du får toppkarakter på eksamen samme hvilken kilde du har brukt.

Les også: Her er årets skole-PC tilbud.

Sjekk andre universiteter
En rekke amerikanske universiteter og skoler har samlet mye undervisningsmateriale på sine nettsider. Her kan du finne både gode kilder og lære mer om temaer som interesserer deg. Her kan du finne oversikten over de beste av disse nettsidene.

Foruten disse sidene har Lifehack satt sammen en meget god liste for hvilke programmer, applikasjoner, nettjenester og nettsider du kan få god nytte av som student. En kikk på denne listen kan spare deg for unødig bruk av både tid og penger.

Med dette skal du være godt rustet for oppgaveskriving og studier. Kanskje kan du til og med spare noen kroner på bøker du slipper å kjøpe.

Denne artikkelen er oppdatert og ble første gang publisert 10-09-2007.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen