Nytt webOS lansert


Ajax

"Asynchronous JavaScript and XML" (Ajax) er en teknologi som kombinerer bruk av Javascript og XML. Data innhentes med Javascript og formateres med XML.

Ajax er asynkron i den forstand at prosessen ikke forstyrrer normal nedlasting av nettsiden. Les mer om Ajax på Wikipedia.

Michael Robertson har tidligere stått bak prosjekter som Linspire (tidligere Lindows) og MP3.com. Nå har Robertson startet selskapet Ajax13, som driver med utvikling av den webbaserte tjenesten ajaxWindows - et virtuelt operativsystem (webOS) som bruker Ajax-teknologi.

AjaxWindows ligner på et skrivebord i Windows, og brukerne kan gjøre mange av de oppgavene vi kjenner fra Windows. Grensesnittet kan til en viss grad skreddersys.

Tjenesten gir direktetilgang til en rekke Google-verktøy, blant annet kan kan du via ajaxWindows bruke en Gmail-konto som en nettlagringsplass.

Systemkrav

AjaxWindows krever Firefox 2.0 eller Internet Explorer 6.0 eller nyere. Javascript og informasjonskapsler ("cookies") må også være aktivert. Videre må et eventuelt filter for sprettoppvinduer konfigureres til å tillate nettsiden ajaxwindows.com. JRE 6 Update 2 (Sun's Java Runtime Environment) må også være installert.

I bruk

Tjenesten tas i bruk ved registrering og innlogging via nettsiden ajaxwindows.com. Det virtuelle operativsystemet startes direkte i nettleseren ved innlogging.

Se også vår guide som presenterer en del andre webOS.

(Kilde: InformationWeek)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen