Nytt videomonster fra Nokia

Nytt videomonster fra Nokia

Det tok ikke lang tid fra Nokia lanserte N93 til den dro hjem sine første priser. Nå lanserer Nokia oppfølgeren N93i som ifølge en pressemelding er et kompakt og stilfull digitalt videokamera og multimediacomputer i ett.

Nå lover Nokia video i DVD-kvalitet og gode muligheter for å legge ut videosnutter direkte fra telefonen.

- Med Nokia N93i tror vi at mobilvideo kan bli et like stort fenomen som mobilbilder. Den slanke Nokia N93i er ideell for brukergenerert videoinnhold, siden det er et videokamera som alltid er med. Du kan til og med legge ut videoklipp i sin originale størrelse direkte fra enheten og til blogger eller andre fellesskap på nettet. Med Nokia N93i er det like enkelt å dele sine historier med andre som det er å ta de opp og se på dem, sier Sigurd Leth, sjef for Nokia Multimedia i Norden i en pressemelding.

Slankere
En av forskjellene på Nokia N93 og N93i er at den sistnevnte har vært på en god slankekur. For de som syntes N93 var i tykkeste laget, kan N93i dermed være en god kandidat. Den har også et metallisk tastatur og deksel med speileffekt, heter det.

Som forgjengeren har N93i MPEG4-teknologi som gjør at du kan ta opp video i tilnærmet DVD-kvalitet. Kameraet tar bilder med 3,2 megapikslers oppløsning, har optikk fra Carl Zeiss, 3x optisk zoom, autofokus og et eget valg for nærbilder.

Vox
Inkludert i N93i er muligheten til å finne ditt eget publikum til filmene du tar opp. Video- og bloggtjenesten Vox er integrert i den nye telefonen, og den lar deg enkelt dele dine øyeblikk med resten av verden.

Du velger bare en videosnutt eller et bilde fra bildegalleriet, og laster dem direkte fra mobilen din til Vox i sin originale størrelse. Trenger filmen en redigering, kan du også ta deg av dette på telefonen, med Adobe Premiere Elements 3.0 som følger med telefonen.

Mer enn et kamera
Nokia N93i er mer enn bare et videokamera. Multimediacomputeren fungerer på nettverkene WLAN, 3G (WCDMA 2100 MHz), EDGE og GSM(900/1800/1900 MHz) og gir dermed mobilt bredbåndstilgang slik at man kan surfe på nettet, legge ut innhold og sende og motta e-post hvor som helst, skriver Nokia i en pressemelding.

Du kan også underholde deg selv med MP3-musikk, podcasts, stereo FM radio eller video streaming av mobil-tv.

Nokia håper å begynne å selge N93i i løpet av første kvartal, med en pris på rundt 6000 kroner uten subsidier.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen