Nytt vanntett kamera fra Pentax

Alternativ tekst mangler
Se større bilde i produktguiden

Den nye modellen er ganske lik sin forgjenger Optio W10. Hovedforskjellen er høyere oppløsning. Den har nå kommet opp i 7 megapiksler. Det er også lagt inn støtte for høyere ISO-verdier, nå helt opp til ISO 1600. Vi vet ikke hvor bra det blir, men det kan være nyttig å ha under vann, der det ofte kan være dårlig lys.

Internminnet er doblet til ca 22 megabytes, så nå har du mulighet til å ta noen bilder, selv om du skulle være så uheldig å glemme igjen minnekortet hjemme.

Designmessig er kameraet identisk med forgjengeren, og de aller fleste andre spesifikasjoner er også identiske. Vi har med andre ord et ganske standard kamera med 3x otpisk zoom, med område tilsvarende 38-114mm. Lysstyrken er f/3.3-4. Vi hadde gjerne sett at det var litt mer vidvinkel, og litt bedre lysstyrke, men på kameraer med internt objektiv, ser vi sjelden eller aldri det.

Alternativ tekst mangler

Skjermen er på 2,5 tommer og består av 115 000 piksler, som også er i minste laget. En så stor skjerm bør ha 200 000 eller mer, men her er det store individuelle forskjeller, og 115 000 kan være tilstrekkelig.

En sjeldenhet på lommekameraer som dette er mulighet for manuell fokusering. Den fungerer antakelig ikke veldig godt, men skulle det kreves, kan det absolutt være interessant å ha det tilgjengelig.

Men det som gjør dette kameraet interessant er ikke funksjonene. Det er det faktum at du kan bade og snorkle med det. Nå er det slutt på å være redd for at kameraet blir stjålet mens du er i vannet, eller at du er redd for å få sand eller vann i det. Ta med kameraet på stranden og ut i vannet. Det er vanntett til 1,5m i opp til en halv time. Vi skjønner ikke hvorfor det ikke er vanntett lenger enn det, men Pentax garanterer det ikke, så da er det kanskje på tide å gå på land, så du ikke risikerer noe.

Kameraet får en veiledende pris på 3295,- kroner, og blir tilgjengelig i september.

 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen