Nytt toppkvartal for Nvidia

Nvidia økte omsetningen med 37 prosent i fjerdre kvartal i 2007 (avvikende regnskapsår), sammenlignet med samme kvartal året før. Total omsetning endte på 6,53 milliarder kroner.

Nettoresultatet endte på sin side på 1,4 milliarder kroner, en oppgang på 57,5 prosent. Imidlertid gikk bruttoresultatet ned fra 46,4 til 45,9 prosent. Dette er første gang på over tre år at Nvidia melder om en nedgang i bruttoresultatet.

Nedgang i bruttoresultatet, kombinert med sterkere konkurranse fra rivalene AMD og Intel, sendte aksjekursen kraftig nedover, med 13 prosent.

Ifølge Nvidia skal økte produksjonskostnader være blant grunnene til nedgangen i bruttoresultatet. Det skal ha vært produksjonsproblemer forbundet med en av selskapets grafikkprosessorer, men feilen skal ha blitt rettet nå.

Det er liten tvil om at Nvidia har en sterk portefølje for tiden, med GeForce 8800-serien i spissen. I tillegg har Nvidia nylig kjøpt opp Ageia, som kan vise seg å gi spennende muligheter i fremtiden.

Men konkurrentene sitter ikke på gjerdet og glor, og AMD har fått fart på grafikkprosessorene sine i det siste - med Radeon HD 3870 X2 som den jevnt over kraftigste løsningen på markedet for tiden.

(Kilder: Nvidia, Reuters)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen