Nytt tiltak mot phishing

Phishingforsøk er et problem som bare vokser i omfang, også i Norge. Brukere blir forsøkt lurt via en e-postmelding som har en lenke til en nettside. Nettsiden som brukeren blir lurt til å besøke er en falsk nettside som ligner på den originale nettsiden. Dette blir brukt til å lure brukeren til å oppgi kredittkortinformasjon og annen sensitiv informasjon - en informasjon som kan misbrukes.

Sikkerhetsselskapet CipherTrust har nå lansert en gratis tjeneste som varsler om nettsider som prøver seg på phishingforsøk. Den nye nettsiden heter PhishRegistry.org og den sender brukere varsler via e-post hvis en nettside er en kopi av en annen nettside og prøver å lure brukere.

En webmaster kan bruke tjenesten til å overvåke sin egen nettside, og finne ut hvis noen prøver å utnytte nettsiden til et svindelforsøk. Tjenesten er altså i utgangspunktet ikke for brukerne, men for de personene som driver nettsider som potensielt kan utnyttes som banktjenester og lignende.

De som ønsker å overvåke sin nettsiden sender adressen (URL) for nettsiden, og får ukentlige rapporter om nettsidens tilstand. Tjenesten bruker en såkalt "Phisherprinting"-teknologi for å analysere den originale nettsiden og lager et "fingeravtrykk" av siden, og bruker dette som grunnlag for å skanne Internett og finne andre nettsider som kopierer og utnytter nettsiden.

Kilde: Cnet news.com

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen