Nytt tiltak i Wikipedia

Wikipedia er et åpent leksikon som baserer sitt innhold på lesernes bidrag. Nylig ble det innført nye regler som gjør at kun registrerte lesere skal få lov å legge inn nye innlegg, men at det skal være mulig for alle å endre publiserte artikler.

Nå justeres reglene litt med en såkalt "semi-protection"-metode som skal redusere vandalisme av publiserte artikler. Den nye metoden går ut på at lesere som har registrert seg nylig eller uregistrerte lesere ikke kan foreta endringer i enkelte artikler.

Dette betyr i praksis at personer som administrerer Wikipedia kan låse enkelte artikler i en periode hvis det viser seg at artiklene er utsatt for vandalisme. Denne endringen kommer etter en klage på en artikkel som påstod at John Seigenthaler skulle være medskyldig i attentater mot Robert Kennedy og John F. Kennedy.

Wikipedia har vært utsatt for en del vandalisme, men en fersk undersøkelse i det tunge vitenskapelige tidsskriftet Nature viser at Wikipedia er kvalitetsmessig like bra som det anerkjente leksikonet Encyclopedia Britannica.

Kilde: eWeek

Kommentarer (2)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen