Nytt tilbehør fra SE

MMV-100 er produkt som har nøyaktig samme funksjon som Spagat Crabat, altså å gjøre en vanlig TV eller projektor i stand til å ta i mot filer som er sendt via Blåtann.

I likhet med Crabat plugges MMV-100 rett i scart-inngangen, og så er det bare å lene seg tilbake og se gjennom bildene som er lagret på telefonen på TV-skjermen. Det er også muligheter for å spille av Mp3-filer direkte fra en Blåtann-telefon med Mp3-spiller.

I motsetning til de fleste andre Blåtann-produkter krever ikke MMV-100 noen form for parring med de enhetene som overfører filer. Dermed er det ikke noe problem å sitte en samling med personer med forskjellige Blåtann-telefoner og veksle mellom hvem som viser bilder eller spiller musikk.

Det neste produktet på listen er et nytt Blåtann-headsett i HBH-serien. HBH-600 minner mye om forgjengeren HBH-65, men har blant annet fått mer muligheter for personalisering.

HBH-600 har nemlig utskiftbart deksel, og man får med to forskjellige deksler i pakken. I tillegg kan man kjøpe Style-Up Kit ISK 600, som er en pakke med fem deksler i forskjellige farger. Dermed har man én farge for hver ukedag.

Sony Ericsson har heller ikke glemt den delen av mobilbrukerene som sitter bak rattet store deler av dagen, og den nye HCB-300 er en Blåtann-basert håndfri som er laget for bruk i bilen.

HCB-300 har et minne som greier å huske fem forskjellige mobiltelefoner, men kan naturlig nok bare være tilkoblet én telefon om gangen. For å skille mellom de forskjellige mobiltelefonene velger hver bruker en dedikert farge. Når den runde skjermen på HCB-300 for eksempel er orange, som på bildet, betyr dette at telefonen til den brukeren som valgte denne fargen er tilkoblet håndfri-enheten.

For å gjøre det lettest mulig å ringe opp kontakter på kontaktlisten mens man kjører, har HCB-300 fått støtte for å bruke taleoppringing. Enheten vil automatisk gjenkjenne de talekommandoene som er lagret på den telefonen som er tilkoblet.

Det er også muligheter for å stille inn enheten slik at musikkanlegget i bilen demper lyden ved innkommende anrop, slik at man ikke trenger å bekymre seg for å gå glipp av samtaler selv om man har for vane å overdøve motorlyden ved å spille hardrock på fullt volum.

Det er forøvrig ikke bare sjåfører med Blåtann-telefoner som nå får muligheten til å anskaffe seg ny håndfri til bilen. HCA-200 er oppfølgeren til den tidligere modellen HCA-20, og er et håndfri-system som brukes på den gode, gamle måten, der man må plassere mobiltelefonen i en holder for å bruke den.

Også denne enheten skrur automatisk av musikkanlegget ved innkommende anrop, såvel som å filtrere ut motorstøy og ulyder, slik at man oppnår god lydkvalitet.

Den største fordelen med å bruke enheter som HCA-200 er utvilsomt at telefonen til enhver tid vil være fulladet, ettersom holderen automatisk lader mobiltelefonen mens man kjører.

Også de sportslige mobilbrukerene får nå en håndfri som er spesielt egnet for jogging, terrengsykling og lignende.

HPS-20 er en håndfri i fluevekt-klassen, og har i tillegg fått et ergonomisk design som skal sørge for at enheten henger som klistret til øret.

I likhet med HBH-600 kommer også HPS-20 med utskiftbare deksler. Det kan dermed se ut som om Sony Ericsson har planer om å skape en ny trend på den bærbare håndfri-fronten.

Etter å ha annonsert at disse produktene kommer på markedet i løpet av det neste halvåret, sammen med fem nye mobiltelefoner, er det en ting som er sikkert - ingen kan anklage den svensk-japanske produsenten for å ligge på latsiden.


relaterte nyheter

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen