Nytt tastatur: FrogPad

FrogPad har etter en del forskning, analyser og tester, lansert et nytt tastatur som er ganske annerledes enn det tradisjonelle QWERTY-tastaturet. Det har en størrelse som er femtedel av et vanlig tastatur, med sine å 12,7 x 8,9 x 1,0 cm. Vekten er 139 gram.

FrogPad har kun 15 taster med bokstaver, og valget av disse skal være basert på statistikk over hvilke bokstaver som er mest brukte i det engelske alfabetet. Med en kombinasjon av bokstavtastene og shift-tasten, skal man kunne få frem resten av det engelske alfabetet.

Studenter ved Rice University skal ha testet det nye tastaturet og de har klart 40 ord i minuttet etter 8-10 timers trening.

Det nye tastaturet skal være spesielt rettet mot folk som jobber med applikasjoner som krever mye bruk av mus, for eksempel de som jobber med grafikk. Tastaturet skal også passe bra for folk med diverse funksjonshemninger.

Språkversjoner?
FrogPad-tastaturet skal per i dag kun være tilgjengelig på engelsk og japansk. Ifølge produsenten bruker tastaturet en algoritme som skal gjøre det mulig å tilpasse tastaturet til et hvilket som helst annet språk, deriblant norsk.

Dagens FrogPad kan knyttes til en PC via USB-porten, men en Bluetooth-versjon skal lanseres neste år.

Mer informasjon

Prisantydning for FrogPad er 189,99 dollar, men det er foreløpig kun tilgjengelig på engelsk og japansk.

(Kilder: Geek.com, FrogPad.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen