Nytt Symbian OS for alle formål

Stadig flere av de såkalte smarttelefonene på markedet har tatt i bruk det åpne operativsystemet Symbian OS - Nokia 6600, Sony Ericsson P900 og Siemens SX1 for å nevne noen. Nå skal en ny versjon av operativsystemet åpne for at også mobiltelefoner av den vanlige sorten skal kunne ta i bruk Symbian OS.

Mens tidligere versjoner av Symbians operativsystem har krevd to forskjellige prosessorer, en for telefoni og en for programvare, vil nemlig versjon 8.0 kunne kjøre på den kombinerte prosessoren man finner i vanlige telefoner. Dette muliggjør mindre og billigere Symbian-telefoner, som fremdeles kan ta nytte av fordeler som støtte for tyngre programvare og multitasking.

En annen nyhet i den nye versjonen av operativsystemet er støtte for SD-kort, som både er raskere og større enn MMC-kortene man hittil har brukt. Symbian lover også full støtte for såkalte SDIO-kort, som kan brukes for å legge til ekstra funksjonalitet som trådløst nettverk, fingeravtrykks-gjenkjenning og TV-mottak.

Telefoner basert på Symbian OS 8 vil også ha støtte for de nye Java-standardene som har dukket opp den siste tiden, inkludert Java MIDP 2.0 og Java 3D Graphics. Dette vil muliggjøre adskillig mer omfattende og kompliserte Java-programmer og spill enn det vi har sett til nå på dagens telefoner.

Samtidig med dagens lansering kunne Symbian vise frem en ny versjon av det såkalte UIQ-grensesnittet, som blant annet brukes i Sony Ericssons P900. Den nye 3.0-versjonen vil kunne brukes uten en trykkfølsom skjerm og pekepenn, og vil dermed ta opp konkurransen med Nokias Series 60-grensesnitt - som i dag brukes av et flertall av Symbian-telefonene på markedet.

De første telefonene i butikkene som vil basere seg på Symbian OS 8 vil være Panasonic X700 (Series 60) og Motorola A1000 (UIQ).


relatert stoff

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen