Nytt surfebrett fra Finland

Nokia kunne i sommer avsløre at de ville komme med en ny versjon av surfebrettet N800, denne gangen med Wimax. Det ser nå ut til at produsenten får konkurranse fra sitt eget hjemland, Finland.

Det finske selskapet Elektrobit har nemlig laget et eget surfebrett med mange av de samme egenskapene som N800. Det nye surfebrettet har foreløpig bare fått navnet EB, og skal selges ut til produsenter som kan lansere det under sin egen logo.

EB har i likhet med N800 fått en trykkfølsom skjerm, noe som gjør det enkelt å navigere seg frem på nettsteder ved å klikke på linker og lignende. Skjermen har en størrelse på 4,8 tommer.

I tillegg har EB fått et innskyvbart qwerty-tastatur, slik at du slipper å hente opp virtuelle taster hver gang du skal skrive inn noe i nettleseren. Operativsystemet som brukes er basert på Linux.

Av trådløse teknologier er EB godt utstyrt. Her finner du blåtann for overføring av filer og bruk av trådløse hodesett og WiFi for oppkobling mot nettverket hjemme i stua eller på kafeer. Ellers er både super 3G og Mobil Wimax på plass, slik at du kan surfe i høye hastigheter der det er dekning for dette.

Når EB dukker opp på markedet, og hvilke produsenter som eventuelt kommer til å lansere den, er foreløpig ikke kjent.

(Kilder: Mobil.se, Elektrobit)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen