Nytt storslipp fra Motorola

Motorola har ikke hatt for vane å kjøre produktlanseringer i mindre skala, og heller ikke når selskapet i dag lanserer sin nye portefølje for 2004 går det rolig for seg. Selskapet har nå trukket sløret av fire forskjellige telefoner, såvel som en oppfølger til HS810-headsettet vi skrev om i fjor vinter.

Motorola V80 - Retro-kloning på steroider

Til tross for lav tekno-faktor og heller lusne spesifikasjoner ble Motorolas V70 i sin tid regnet som en av de heteste mote-telefonene på markedet, og mange har nå ventet i spenning på at Motorola skulle komme med en oppfølger. Det skjedde i dag med lanseringen av V80, tidligere omtalt som R880.

I skarp motsetning til sin forgjenger er V80 rene teknobomben av en mobiltelefon. TFT-skjermen leverer en oppløsning på hele 176x220 piksler, tilsvarende de beste telefonene på markedet i dag. Den har både Blåtann, infrarød og GPRS Klasse 10. Kameraet tar bilder helt opp i 640x480 pikslers oppløsning og telefonen kan sende disse avgårde med både MMS og e-post.

Alt dette er pakket inn i en nett og liten 100-grams pakning, som bærer det samme særegne, roterbare designet vi husker fra V70. Nytt i denne modellen er imidlertid at også skjermen kan roteres rundt. Videre kan man kontrollere telefonen ved å vri dekselet. En 180 graders sving tar imot innkommende samtaler, mens 90 grader vridning til venstre eller høyre aktiverer kameraet.

Mer informasjon om V80 finnes i artikkelen 'Går i V70s fotspor'.

Motorola V600 - Verdenstelefon med videostøtte

Motorolas andre telefon for det europeiske markedet er også en øyevekker, og kan blant annet by på firebånds-funksjonalitet som gjør det mulig å bruke den i samtlige av verdens GSM-nettverk i både Europa, Asia, Afrika, Sør-Amerika og Nord-Amerika. En innertier av en funksjon for den travle forretningsmann.

Ellers har V600 den samme 176x220 pikslers skjermen som V80, noe som sørger for god oversikt i menysystemene og burde egne seg godt for å betrakte bilder tatt med telefonens innebygde 640x480 pikslers kamera. Dermed løfter endelig skjermene i Motorolas telefoner seg opp på nivå med de skjermene vi har sett fra Symbian-telefoner som Nokia 6600 og Siemens SX1

Telefonen er ikke særlig stor, og har dimensjoner tilsvarende Samsungs E700. Den kan allikevel by på både Blåtann, for bruk av trådløse headsett og trådløs synkroniserng mot PC, og GPRS Klasse 10, for ekstra rask nedlastning og opplastning av dat over mobilnettet. Telefonen har også støtte for avspilling av MPEG4-video og kan by på 5 MB lagringsplass for slike funksjoner.

Vi har tidligere fått bekreftet at V600 vil komme til Norge før kvartalsskiftet i mars/april. Mer informasjon om dette i vår artikkel 'V600 i første kvartal'.

Motorola V180 - Firebånds for tynne lommebøker

Også den billigste telefonen fra dagens lansering kan by på firebånds-funksjonalitet, og dermed mulighet for bruk i GSM-nett verden over. Den mangler imidlertid både innebygget kamera, Blåtann og infrarød.

Den 65.000-fargers skjermen har en oppløsning på 128x128 piksler, tilsvarende Series 40-telefoner som Nokia 7250 og Nokia 3200. I tillegg har den en ekstern svart/hvitt-skjerm med en 96x32 pikslers oppløsning, som blant annet kan brukes til å se hvem som ringer, signaldekning og batterikapasitet.

Telefonen har støtte for mottak av MMS-meldinger og nedlastning av Java-spill, og kommer med 1,5 MB minne ledig til slike formål. I tillegg vil den bli en av få lavpris-telefoner som både kan by på innebygget høyttaler-funksjon og støtte for WAP 2.0-baserte hjemmesider.

Ett minus vil for mange være den eksterne antennen, men til gjengjeld er V180 med sine 87 x 49 x 23 mm blant de mindre kamskjells-telefonene vi har sett.

Motorola V220 - Kameratelefon med noe attåt

V220 har mange spesifikasjoner til felles med V180, men kan utover dette by på et innebygget 640x480 pikslers kamera og en innebygget antenne.

Den kommer i likhet med både V180 og V600 med firebånds-funksjonalitet, som tydeligvis er en funksjon Motorola vil satse hardt på i tiden fremover. Den kommer også med både MMS og Java, og kan dessuten bruke MP3-filer som ringetoner slik at man kan spille av ekte musikk rett fra telefonens høyttaler.

Skjermoppløsningen forblir på 128x128 piksler for den interne skjermen og 96x32 piksler for den ytre svart/hvitt-skjermen.

I likhet med V180 kommer også V220 med 1,5 MB innebygget minne, som vi vil påstå er i minste laget for en kameratelefon som både skal håndtere Java-spill, MP3-filer og innkommende MMS-meldinger.

Motorola HS820 - Alle gode ting er fire

Til tross for et heller labert utvalg av telefoner med Blåtann-støtte har Motorola satset friskt på utvikling av Blåtann-baserte headsett, og selskapet kunne i dag trekke sløret av sitt fjerde headsett for det europeiske markedet - HS820.

Forgjengeren HS810 kunne by på en hyggelig avveksling fra det trauste designet vi har sett fra tidligere bøyle-headsett, og HS820 setter standarden enda høyere med et spenstig og futuristisk design som burde appellere til enhver tekno-fantast.

Headsettet ser på papiret ut til ellers å være prikk likt forgjengeren, både når det kommer til den 20 grams vekten og den 100 timers talteiden.


relatert stoff

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen