Nytt stor-tap for AMD

Hector Ruiz og AMD er fortsatt i hardt vær
Hector Ruiz og AMD er fortsatt i hardt vær

Med et tap på 1,8 milliarder kroner i 1. kvartal 2008, kan AMD notere seg et tap på 21,3 milliarder kroner de siste seks kvartalene.

1. kvartals inntekter på 7,5 milliarder kroner er 22 % bedre enn samme periode i fjor, men 15 % lavere enn siste kvartal i 2007.

AMD uttaler at siste kvartal var preget av en utfordrende økonomisk hverdag for kundene, og at salget i alle avdelinger har vært lavere enn antatt.

Må selge unna

CEO Hector Ruiz annonserer at samtlige enheter i selskapet vil måtte gjennomgå nedskjæringer. Mens kjerne-virksomheten (prosessorer og grafikkprosessorer) fortsatt vil satses på, blir det aktuelt å selge ut andre deler av selskapet.

Et eksempel på deler av selskapet som kan bli solgt er kosument-elektronikk-enheten. Annonseringer vil finne sted i nær fremtid.

Målet er ifølge Ruiz at selskapet skal gå i null med 7,4 milliarder kroner i inntekter, og han tror fortsatt at et positiv resultat kan leveres i årets andre halvdel.

AMD foreventer at marginene vil øke i 2. kvartal, takket være B3-steppingen av K10 og en generell sesong-relatert oppsving i markedet.

(Kilde: TG Daily)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen