Nytt speilrefleks fra Olympus
Teknofil

Nytt speilrefleks fra Olympus

Olympus E-30 er bygget på det profesjonelle E-3-kameraet med alle de fordelene dette innebærer, men har i tillegg fått flere enkle snarveier. I tillegg til en nyutviklet Live MOS-sensor på 12,3 megapiksler samt en oppgradert billedprosessor, en hurtig autofokus og støvbeskyttelsessystem, sier selskapet selv at E-30 har mange kreative muligheter som ikke er sett før i et digitalt speilreflekskamera.

Ulike filtre i kameraet skal gi deg utrykk som popkunst, drømmebilder, gammeldags hullkamera og mer.

Popkunst gir mettede farger og en surrealistisk effekt. Mykfokus gir bildet en mykere skarphet og kontrast, bleke og lyse farger gir et drømmeaktig skjær. Lystoning utjevner bildet for et mindre kontrastrikt og elegant bilde. Grovkornet gjenskaper den grovkornede sort/hvite filmen, mens hullkamera-filteret gjenskaper kameraets barndom og gir en illusjon om en svunnen tid. Du kan også velge det bildeformatet som passer deg, med ni ulike muligheter fra 16:9 til 6:6. Du har også trådløs styring av et ubegrenset antall blits.

E-30 skal fylle rommet mellom nybegynnermodellene og proffkameraene til Olympus, er bygget med de samme tekniske features som det profesjonelle E-3.

Kameraet skal ut i butikk i januar 2009, og kommer i fire ulike pakker:
  • Olympus E-30 bare kamerahus
  • E-30 kamerahus med Zuiko Digital ED 12-60mm 1:2.8-4.0 objektiv
  • E-30 kamerahus med Zuiko Digital 14-54mm 1:2.8-3.5 II objektiv
  • E-30 kamerahus med Zuiko Digital ED 14-42mm 1:3.5-5.6 objektiv
Prisen her hjemme er foreløpig ikke satt, men ryktene sier kameraet vil koste rundt 1.300 dollar i USA (rundt 9.000 kroner). Her hjemme må vi nok regne med å legge på noen tusenlapper.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen